Росія ввечері завдала ракетного удару по Одещині: серед загиблих — 10-річна дівчинка

Росія ввечері завдала ракетного удару по Одещині: серед загиблих — 10-річна дівчинка

У вівторок російська армія завдала по Одещині ракетного удару, вже відомо про загиблих, серед яких 10-річна дитина.

Російська армія атакувала Одещину: наслідки трагічні

Як повідомили у Силах оборони півдня України, ворог завдав подвійний удар балістикою по Одеському району. "Атаковано транспортну інфраструктуру. Є влучання в АЗС, що підсилює вибухову небезпеку", - розповіли військові.

За даними Сил оборони, загинуло четверо людей, в тому числі одна дитина - 10-річна дівчинка. Ще семеро людей зазнали поранень, один чоловік у важкому стані, йому ампутовано нижні кінцівки. Лікарі наразі роблять все можливе, щоб врятувати поранених.

Очільник Одеської ОВА Олег Кіпер додав, що удар був завданий у період з 18:00 до 18:30. "Одещина вчергове була під ударами балістичних ракет, попередньо - Іскандер-М", - сказав він.

Російські атаки на Одесу почалися із самого ранку

Російські загарбники завдають по Одещині ракетних ударів із самого ранку. Саме сьогодні обласний центр відзначає 80-у річницю визволення від фашистів. Під час попередніх атак в Одеському районі пошкоджено транспортну інфраструктуру та вантажівки, що були поруч.

За інформацією національного перевізника "Укрзалізниця", сьогодні вранці ворог цинічно обстріляв балістичними ракетами об'єкти критичної інфраструктури. Постраждали двоє залізничників Одеської залізниці, вони з пораненнями та травмами госпіталізовані.

Пізніше стало відомо про нову серію вибухів, яких сталося не менше трьох. У Повітряних силах ЗСУ попередили про загрозу застосування балістичного озброєння з півдня. У Силах оборони півдня України розповіли, що ворог атакував Одеську область, застосовуючи різні види ракет. 

За даними Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні, за березень 2024 року внаслідок російських обстрілів в Україні загинули або були поранені щонайменше 604 цивільні особи, серед них 57 дітей, і це на 20% більше, ніж у лютому 2024 року.

"Збільшення кількості втрат серед цивільного населення в березні спричинене в основному через атаки російських збройних сил із застосуванням ракет і боєприпасів по всій Україні, а також посилення повітряних бомбардувань поблизу лінії фронту", — ідеться у звіті.



Загрузка...