Пиячили і робили нестерпним життя цивільних дружин: двох жителів Березівського району судитимуть за домашнє насильство

Пиячили і робили нестерпним життя цивільних дружин: двох жителів Березівського району судитимуть за домашнє насильство

Чоловіки вже притягувалися до адміністративної та кримінальної відповідальності за  це правопорушення. Втім, належних висновків для себе вони не зробили, що може обернутися для них максимальним покаранням – позбавленням волі.

Про це повідомилиу поліції.

Житель Знам’янської ОТГ робив нестерпним життя своїй нинішній співмешканці. Жінка просила чоловіка не пиячити, а зайнятись ділом, на що той відповідав  агресією – лаявся, ображав та погрожував вдарити.

А житель Новокальчевської ОТГ розійшовся зі своєю співмешканкою, але не залишив у спокої. Чоловік приходив до жінки додому миритися, часто у стані сп’яніння, і щоразу уходив зі скандалом, під час якого засипав її лайкою, образами та погрозами фізично розправитися.

Потерпілі зверталися в поліцію, і правоохоронці виносили їхнім кривдникам термінові заборонні приписи, якими забороняли контактувати з жінками, та складали адміністративні матеріали за частинами 1 та 2 статті 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення. А останнього чоловіка притягували й до кримінальної відповідальності за вчинення домашнього насильства, що передбачено статтею 126-1 Кримінального кодексу України. Суд призначав правопорушникам покарання у вигляді штрафів, громадських робіт та обмеження волі строком на один рік з іспитовим терміном два роки. Втім, попри це, чоловіки не стали на шлях виправлення, а продовжили протиправні дії відносно жінок.

«Ми зібрали достатньо доказів і висунули обом правопорушникам обвинувачення за ст. 126-1 Кримінального кодексу України, а саме в умисному систематичному вчиненні психологічного насильства щодо осіб, з якими винні перебували та перебувають у близьких відносинах, що призвело до психологічних страждань та погіршення якості життя потерпілих. Це правопорушення карається громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин або пробаційним наглядом на строк до п’яти років, або обмеженням волі на той самий строк, або позбавленням волі на строк до двох років. Обвинувальні акти вже скеровані до суду», - розповів начальник слідчого відділу Березівського районного відділу поліції Назарій Кучмій.



Загрузка...