Поліцейські викрили жителя Подільсього району у браконьєрстві

Поліцейські викрили жителя Подільсього району у браконьєрстві

Правопорушник у період нересту здійснював вилов водних біоресурсів у річці Кодима. За скоєне йому загрожує від штрафу до обмеження волі.

Слідчо-оперативна група територіального підрозділу поліції вилучила у правопорушника в якості речових доказів човен, три ліскові сітки загальною довжиною більше 200 метрів та 135 карасів. На час слідства біоресурси поліцейські передали на зберігання до спеціалізованого підприємства.

«Відомості про подію дізнавачі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України. Йдеться про незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду. Це правопорушення тягне за собою покарання у вигляді штрафу від 17 до 51 тисячі гривень або пробаційного нагляду на строк до трьох років, або обмеження волі на той самий строк. В рамках розпочатого провадження призначена судово-екологічна експертиза, яка встановить розмір завданих державі матеріальних збитків. Після проведення необхідних слідчих дій та отримання висновку експерта ми вирішуватимемо питання щодо повідомлення фігуранту про підозру», - розповів тимчасовий виконувач обов’язків начальника відділення поліції № 1 Подільського районного управління поліції Олександр Табаков.

Процесуальне керівництво у цьому провадженні здійснює Подільська окружна прокуратура.

Зауважимо, що з 1 квітня 2024 року на переважній більшості рибогосподарських водних об'єктів України розпочалася щорічна весняно-літня нерестова заборона на вилов водних біоресурсів.

Подільське районне управління поліції Одещини

поліцейські викрили жителя подільсього району у браконьєрстві

поліцейські викрили жителя подільсього району у браконьєрстві
поліцейські викрили жителя подільсього району у браконьєрстві


Загрузка...