Два роки у дисбаті отримав прикордонник з Одещини, визнаний винним у допомозі ухилянтам

Два роки у дисбаті отримав прикордонник з Одещини, визнаний винним у допомозі ухилянтам

Вирок отримав молодший сержант, інспектор прикордонної служби в Одеській області. Його визнали винним у незаконному переправленні осіб через держкордон та призначили 2 роки перебування у дисциплінарному батальйоні. 

Про це повідомляє Спеціалізована прокуратура у сфері оборони. Прокурори у суді довели, що на початку грудня 2023 року молодший сержант Держприкордонслужби вирішив заробити на військовозобов’язаних, які прагнули покинути країну незаконно. Прикордонник на той момент перебував у відпустці. 

Для реалізації плану інспектор прикордонної служби залучив двох знайомих, які не знали про те, що беруть участь у незаконній діяльності. За 8 тисяч доларів прикордонник доставив ухилянтів до держкордону, та проінформував про подальші дії. Військовозобов’язані мали потрапити до так званого Придністров’я поза офіційними пунктами пропуску, за 100 метрів від них. 

Під час спроби перетину кордону усіх учасників схеми затримали працівники Держприкордонслужби. Інспектору повідомили про підозру у спробі незаконного переправлення людей через держкордон. У суді він повністю визнав вину й отримав 2 роки тримання у дисциплінарному батальйоні.



Загрузка...