Поліцейські викрили жительку Одеси, яка збувала обмежені в обігу психотропні речовини по всій Україні

Поліцейські викрили жительку Одеси, яка збувала обмежені в обігу психотропні речовини по всій Україні

За цінами «чорного ринку» вартість вилученого у неї «товару» сягає 300 тисяч гривень. Жінці повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід. За скоєне їй загрожує щонайменше шість років ув’язнення та конфіскація майна.

Протиправну діяльність містянки викрили та задокументували слідчі Одеського районного управління поліції № 1 за оперативним супроводом співробітників управління боротьби з наркозлочинністю Головного управління Національної поліції в Одеській області.

Поліцейські зʼясували, що громадянка отримувала через інтернет-пабліки різні речовини синтетичного та рослинного походження, які за місцем мешкання подрібнювала, фасувала і, за вказівкою кураторів, відправляла поштою замовникам до різних населених пунктів України. Задля конспірації вона зареєструвалася у поштовому додатку під вигаданим ім’ям і створювала накладні для майбутніх відправлень вдома.

За тиждень такої «роботи» правопорушниця отримувала від «керівництва» на свій криптогаманець 100 доларів.

В ході санкціонованого обшуку в квартирі жінки поліцейські виявили і вилучили шість вже готових до відправки посилок, в кожній з яких знаходилось по одному пакетику з різнокольоровими кристалічними речовинами. Вміст одного пакетика поліцейські перевірили за допомогою експрес-тесту, результат показав наявність у ньому особливо небезпечної психотропної речовини.

Крім цього, правоохоронці вилучили 50 згортків і 7 пакетиків з аналогічними кристалічними речовинами, 4 пакетики з речовиною рослинного походження, подрібнювач, ваги, пакувальний матеріал та мобільний телефон з інформацією, що підтверджує протиправну діяльність громадянки. 

З її слів, вилучені у неї речовини – це «Alfa PVP» та псилобіцинові гриби. За цінами «чорного ринку» вони коштують близько 300 тисяч гривень.

Всі речовини поліцейські скерували на експертизу. 

«Ми зібрали достатню кількість доказів та вже повідомили фігурантці про підозру за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України, а саме у незаконному придбанні та зберіганні з метою збуту особливо небезпечної психотропної речовини. За нашим клопотанням суд обрав підозрюваній запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. За скоєне їй загрожує позбавлення волі від шести до десяти років з конфіскацією майна. Надалі в рамках кримінального провадження встановлюватимемо канал надходження жінці обмежених в обігу речовин, громадян, яким вона встигла відправити «замовлення», та повне коло осіб, причетних до наркотрафіку. Слідство триває», - повідомила старша слідча територіального підрозділу поліції Марина Самокиш.

Процесуальне керівництво у справі здійснює Одеська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону.

Одеське районне управління поліції № 1



Загрузка...