На Одещині за доказами поліцейських судитимуть учасників злочинної групи за організацію каналу незаконного переправлення чоловіків до сусідньої країни

На Одещині за доказами поліцейських судитимуть учасників злочинної групи за організацію каналу незаконного переправлення чоловіків до сусідньої країни

За грошову винагороду зловмисники забезпечували ухилянтам перетин державного кордону поза пунктами пропуску. Фігурантам загрожує до дев’яти років ув’язнення з конфіскацією майна. 

Слідчі встановили, що організував канал переправлення охочих незаконно виїхати за межі України 42-річний житель Одеси. Зловмисник залучив до протиправної діяльності старшого на два роки знайомого одесита та 37-річного громадянина сусідньої країни.

Організатор групи підшукував чоловіків призовного віку, які бажали виїхати з країни, і переконував їх у тому, що може організувати й забезпечити їхнє незаконне переправлення через державний кордон України до сусідньої держави за грошову винагороду, яка становила від 3,5 до 5 тис. доларів. Надалі чоловіки консультували «клієнтів» щодо їх подальшого шляху на кордоні, надавали поради та вказівки щодо дій під час його перетинання. Один зі спільників перевозив ухилянтів на орендованому автомобілі до іншої області, що межує з сусідньою країною, де з ними вже працював третій учасник злочинної групи, який чекав на території іншої країни.

Для припинення злочинної діяльності правопорушників, у вересні минулого року правоохоронцями була проведена спецоперація для їх одночасного затримання. Керівника групи затримали в Одесі, а його товариша – безпосередньо під час перевезення «клієнтів» до державного кордону України. Тоді суд задовольнив клопотання слідчих та обрав фігурантам запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

«У ході досудового розслідування ми зібрали достатньо доказів скоєння фігурантами ще п’яти фактів незаконного переправлення осіб через держкордон. Під процесуальним керівництвом Малиновської окружної прокуратури м. Одеси правопорушникам було висунуто обвинувачення загалом за шістьма фактами незаконного переправлення осіб через державний кордон України, керівництві такими діями, а також сприянні їх вчиненню порадами, вказівками, наданням засобів та усуненням перешкод, щодо кількох осіб, повторно, організованою групою, з корисливих мотивів, за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України. А організатору додатково інкримінували і організацію таких дій. Обвинувальний акт нами скеровано до суду. Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна», - розповів заступник начальника відділення поліції № 3 Одеського районного управління поліції № 1 підполковник поліції Віталій Калічевський.

Також він зазначив, що кримінальне провадження, відносно іноземця було закрите у зв’язку з його смертю.



Загрузка...