Школярі Одещини доєдналися до допомоги захисникам

Школярі Одещини доєдналися до допомоги захисникам

Акція «Освіта Одещини вдячна Героям» не має ні канікул, ні вихідних. Про це на своїй сторінці в Фейсбук написав директор департаменту освіти і науки Одеської ОДА Олександр Лончак, передає інформаційна агенція «Юг.Today».

«Війну на паузу не поставиш. Тож з великою приємністю відзначу наших помагайчиків. Вони дарують суперсилу, мотивацію та надихають інших. Вдячний вам, друзі!» – написав керівник департаменту.

Серед найактивніших у березні Олександр Лончак відзначив Кілійський ЗЗСО №4, учні якого збирали посилки у шпиталі на Донеччину, Харківщину, Миколаївщину.

Доєдналися до допомоги і учні, батьки та педагогічний колектив Молозького ЗЗСО. Вони зібрали кошти і закупили питну воду для своїх підшефних на Херсонщині.

Тарутинський професійний аграрний ліцей організував на Масницю благодійний ярмарок, під час якого вихованці закладу – майбутні кухарі довели вправність пекти шедевральні млинці.

Благодійні ярмарки також провели Комишівський ЗЗСО Саф’янівської ТГ та ДНЗ «Татарбунарське професійно-технічне аграрне училище».

Крім того директор департаменту відзначив снесок здобувачів освіти Дунайського ЦПО, які плели маскувальні сітки для військовослужбовців і подякував вихователям та викладачам за належну організацію волонтерської допомоги воїнам.

Також Олександр Лончак відзначив допомогу ще більше десятка шкіл зі всієї Одещини.

Так учні Ставрівського опорного ліцею випікають смаколики для продажу, а гроші передають на потреби захисників. А одні з наймаленьких – учні 2 класу – придбали тактичний балістичний шолом земляку-військовому.

Педагогічний, учнівський та батьківський колективи Піщанського ліцею провели черговий благодійний ярмарок. Зібрано 27 тисяч, всі кошти буде спрямовано захисникам.

Учні 6-х класів Біляївського ліцею №1 провели благодійний ярмарок-челендж «Місія добра», на якому зібрали на допомогу ЗСУ 13823 гривні.

Благодійну весняну ярмарку «Дякуємо ЗСУ за кожен новий день» провели учні та батьки 6-11 класів Великомихайлівського ліцею.

Також ярмарки організували і у Новосавицькій гімназії Великоплоськівсьої сільської ради Роздільнянського району та у Чорнянському опорному ліцеї з початковою школою та гімназією Окнянської селищної ради Подільського району.

Вихованці комунального позашкільного навчального закладу «Чорноморська флотилія юних моряків» провідали воїнів, які знаходяться на лікуванні у шпиталі. А учні Концебівського ліцею долучилися до проєкту «Крила» #ворогамКРИШКА, організованого Благодійним фондом «ОВЕС».Кошти з переробки пластикових кришок підуть на закупівлю БПЛА українського виробництва.

Заклади освіти Подільської громади та структурні підрозділи управління освіти і гуманітарної політики вкотре долучились до збору гуманітарної допомоги для мужніх Захисників та Захисниць.

Благодійні ярмарки пройшли і у Авангардівській гімназії, Великомихайлівському ліцеї Роздільнянського району (зібрано 33500 грн) та у Одеському вищому професійному училищі морського туристичного сервісу (зібрано 50 000 гривень).

Відзначив керівник департаменту також і працівників та учнів Кодимського відділення Північного центру професійної освіти, які постійно плетуть маскувальні сітки, сотають нитки для плетіння кікімор, плащів тощо. А ще, учнів Богунівського ліцею, які відправили чергову партію допомоги на передову, учнів Бочманівської гімназії – джурів рою імені В.Ісадченка, які теж працюють на Перемогу. Та учнів Цебриківського ліцей Роздільнянського району та ОЗО «Раухівський ліцей», які так само організували та провели благодійні ярмарки.

«Подяка усім-усім, хто донатив, випікав, складав, завозив. Ви – найкращі! Допомагаєм ЗСУ сьогодні, щоб було наше завтра. Уклін захисникам, силам ППО, усім, хто не шкодуючи свого здоров’я та життя йде в бій задля того, щоб ми мали змогу жити, працювати та навчатися. Разом до Перемоги!» – закликав колег та їхніх учнів Олександр Лончак.

Підготувала Діана ГЕРГІНОВА



Загрузка...