На Одещині митник налагодив систему «відкатів» за вивезення незадекларованої готівки

На Одещині митник налагодив систему «відкатів» за вивезення незадекларованої готівки

СБУ затримала інспектора Одеської митниці, який налагодив систему «відкатів» за вивезення з України незадекларованої готівки. Про це повідомляє управління СБ України в Одеській області, передає інформаційна агенція «Юг.Today».

До організації «схеми» причетний державний інспектор митного посту «Білгород-Дністровський». Він вимагав «відкати» 1% від загальної суми валюти, яку без декларування вивозили з території України.

Зафіксовано, що за його сприяння через кордон намагалися перевезти декілька мільйонів у гривневому еквіваленті. За хабар чиновник обіцяв ділкам безперешкодний валютний «трафік», не вдаючись у походження готівкових коштів.

Співробітники СБУ затримали фігуранта під час отримання неправомірної вигоди за «пропуск» партії незадекларованих грошей.

Наразі посадовцю повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Зловмиснику обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин злочину, зокрема перевіряється причетність до цього інших працівників митниці.

Нагадаємо, що раніше ми повідомляли про те, що в пункті пропуску Вулканешти молдовські митники затримали чотирьох чоловіків, які провезли через кордон на Одещині сто вісімдесят тисяч доларів.

Підготувала Діана ГЕРГІНОВА

Джерело: yug.today



Загрузка...