Шквальний вітер наробив лиха під Одесою – наслідки негоди(фото)

Шквальний вітер наробив лиха під Одесою – наслідки негоди(фото)

Негода, яка вирувала на Одещині з 25 по 26 березня, пошкодила дахи житлових будинків у місті Білгород-Дністровському.

Про це повідомив міський голова Віталій Граждан.

За його словами, сильними поривами вітру були зірвані покрівлі багатоквартирних будинків. Особливо постраждали будинки на вулицях Мира, 5, Одеський шлях, 4, Українська, 13 і Франка, 7. Наразі зафіксовано пошкодження 15 будівель.

На місці працюють комунальні служби. Відновлювальні роботи планують завершити до вихідних.
Крім того, штормовий вітер повалив дерево по вулиці Портовій.

А тим часом в Одесі та області знову оголосили штормове попередження.

За даними Гідрометцентру Чорного та Азовського морів, 28 березня в регіоні очікуються пориви південно-східного вітру до 20 м/с.

У зв'язку з погіршенням погодних умов одеська мерія звертається до одеситів та гостей міста з проханням бути пильними, максимально обмежити переміщення та поїздки, особливо літніх, дітей та вагітних жінок. 

"Не залишайте авто під деревами та лініями електропередач, обережно пересуватися під деревами – через сильний поривчастий вітер та дощ можуть падати гілки та кабелі", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, через шторм було знеструмлено близько 70 населених пунктів в Одеській і Миколаївській областях. Зокрема, на Одещині через сильні пориви вітру без світла залишились близько 44 тисяч точок обліку. В обласному центрі діяли графіки погодинних відключень. Обмеження застосовували для понад 33 тисяч абонентів.

В Одесі вітер повали 14 дерев. Також було зафіксовано 27 пошкоджень ліній зовнішнього освітлення. Фахівці Комунального підприємства «Міські дороги» від початку дощу чергували на вулицях міста. Комунальники відкачували воду з найбільш підтоплених місць та розчищали дощоприймачі від листя та сміття, яке наносило дощовою водою в стоки.

Ірина Глухова



Загрузка...