На Одещині прикордонники врятували хлопця, який річкою хотів потрапити до Молдови

На Одещині прикордонники врятували хлопця, який річкою хотів потрапити до Молдови

Про те, що в річці Турунчук знаходиться хлопець, який не може вибратися, прикордонникам відділу «Маяки» повідомив один з місцевих жителів.Охоронці кордону негайно вирушили на човні до вказаного місця, аби врятувати парубка, що опинився в холодній воді, розповіли у Державній прикордонній службі України.

Щоб дістатися хлопця, прикордонникам довелося долати хащі верболозу та очерету. Зовсім знесиленого, з ознаками переохолодження, охоронці кордону витягнули постраждалого з води, викликали швидку та надали домедичну допомогу.

Як з’ясувалося, 22-річний одесит мав на меті потрапити у незаконний спосіб до Молдови. Для цього він планував подолати дві водні перешкоди – річки Турунчук та Дністер. Проте своїх сил він не розрахував. Якби йому не прийшли на допомогу прикордонники, цей заплив міг бути останнім в його житті.

У хлопця медики констатували переохолодження важкого ступеня та обмороження кінцівок. Скільки часу він знаходився у крижаній воді невідомо. Наразі лікарі борються за його життя.

Прикордонники радять не вдаватися до таких незаконних та екстремальних способів перетинання кордону та попереджають про небезпеку для життя і здоров’я.

Підготувала Діана ГЕРГІНОВА

Джерело: yug.today



Загрузка...