Як правильно їсти гранат: з кісточками чи без

Як правильно їсти гранат: з кісточками чи без

Гранат чи гранатовий сік підвищує рівень гемоглобіну в крові та зміцнює імунітет.

Ця ягода багата на вітаміни C, K і B5, на мідій та калій. Містить потужний антиоксидант пунікалагин. Завдяки своїм корисним властивостям лікарі рекомендують вживати гранат для профілактики та лікування різних захворювань, пише tsn.

Калорійність граната не велика - у 100 г ягоди міститься 83 ккал.

Але досі триває дискусія чи як правильно їсти гранат. З кісточками чи без.

Чи можна їсти гранат із кісточками

Цінується гранат завдяки своєї м'якоті Та мало хто знає, що кісточки граната також їстівні і корисні.

Існує думка, що в одній ягоді, рівно 613 зерна - за кількістю заповідей в Торі. Вчені стверджують, що, залежно від сорту, в плодах може бути від 500 до 1400 зерен. Бувають сорти гранатів з м'якими або дрібними кісточками.

Кісточки гранатів містять складні вуглеводи, або полісахариди : крохмаль і клітковину. Ці речовини потрібні шлунково-кишковому тракту людини для роботи його перистальтики та виведення токсинів. Цілі кісточки гранату, проходячи через відділи шлунково-кишкового тракту працюють як щітка - "вимітаючи" усе зайве.

Кому краще не їсти гранат

Більшість людей можуть вживати гранат разом з кісточками, це буде навіть корисно, вважає нутриціологиня Валерія Варніцька . Проте у людей із хронічними закрепами споживання кісточок може негативно вплинути на роботу кишківника.

Також лікарі вважають, що краще не їсти гранат з кісточками людям з виразкою або ерозією шлунка чи кишківника.

Гранат як з кісточками, так і без, краще не вживати дітям до двох років, а також людям у разі алергії та індивідуальній нестерпності.



Загрузка...