Солодкі гарбузові вафлі без клопоту: простий рецепт ідеального сніданку
Гарбуз — універсальний овоч, з якого можна зробити чимало страв — і солодких, і солоних. Дуже смачними й поживними виходять гарбузові вафлі. Рецепт дуже простий, швидкий та ідеально підійде для сніданку.
Підготували рецепт від кулінарної блогерки Вікторії Келбас.
Особливість цього рецепту в тому, що гарбуз можна взяти сирим, а не попередньо запікати в духовці та перебивати в пюре. Також, ділиться кулінарка, якщо ви не маєте вафельниці, то з тіста можна посмажити оладки на пательні. Вони також вийдуть неймовірними.
Інгредієнти на 6–10 вафель:
-
300 г сирого гарбуза
-
3 яйця
-
50 г цукру
-
10 г ванільного цукру
-
0,5 ч. л. кориці
-
3 ст. л. сметани
-
200–250 г борошна
-
1 ч. л. розпушувача
Приготування
-
Очищаємо гарбуз від шкірки та натираємо його на дрібну тертку.
-
До гарбуза додаємо яйця і сметану, а також усі сухі інгредієнти — цукор, борошно, розпушувач.
-
Все перемішуємо до однорідної маси. Має вийти тугеньке тісто.
-
Розігріваємо вафельницю та кладемо до неї одну-дві ложки тіста, залежно від її розміру. Печемо вафельки до рум’яності.
- Джерело: tsn.ua