Солодкі гарбузові вафлі без клопоту: простий рецепт ідеального сніданку

Солодкі гарбузові вафлі без клопоту: простий рецепт ідеального сніданку

Гарбуз — універсальний овоч, з якого можна зробити чимало страв — і солодких, і солоних. Дуже смачними й поживними виходять гарбузові вафлі. Рецепт дуже простий, швидкий та ідеально підійде для сніданку.

Підготували рецепт від кулінарної блогерки Вікторії Келбас.

Особливість цього рецепту в тому, що гарбуз можна взяти сирим, а не попередньо запікати в духовці та перебивати в пюре. Також, ділиться кулінарка, якщо ви не маєте вафельниці, то з тіста можна посмажити оладки на пательні. Вони також вийдуть неймовірними. 

Інгредієнти на 6–10 вафель:

  • 300 г сирого гарбуза

  • 3 яйця

  • 50 г цукру

  • 10 г ванільного цукру

  • 0,5 ч. л. кориці

  • 3 ст. л. сметани

  • 200–250 г борошна

  • 1 ч. л. розпушувача

Приготування

  1. Очищаємо гарбуз від шкірки та натираємо його на дрібну тертку.

  2. До гарбуза додаємо яйця і сметану, а також усі сухі інгредієнти — цукор, борошно, розпушувач.

  3. Все перемішуємо до однорідної маси. Має вийти тугеньке тісто.

  4. Розігріваємо вафельницю та кладемо до неї одну-дві ложки тіста, залежно від її розміру. Печемо вафельки до рум’яності.

  5. Джерело: tsn.ua


Загрузка...