Три рецепти запашної випічки, які обов'язково приготуйте цієї осені

Три рецепти запашної випічки, які обов'язково приготуйте цієї осені

Восени настає час, коли хочеться потішити рідних свіжою ароматною випічкою. Вони створюють атмосферу затишку й тепла навіть у найпохмуріший день.

Gazeta.ua пропонує три рецепти, які варто приготувати цієї осені, щоб підняти настрій собі та рідним.

Такі десерти чудово підійдуть до гарячих напоїв.

Морквяний кекс

Саме те, що потрібно для осені. Насичений спеціями, ароматний і дуже легкий в приготуванні.

Нам потрібно (на форму до 23 см, в мене 17 см):

Морква - 220 г;

Яйця (великі) - 2 шт;

Цукор - 200 г;

Олія - 100 г;

Борошно - 180 г;

Кориця - 1 ч л;

Кардамон, мускатний горіх, імбир - по дрібці

Горіхи - 100 г;

Розпушувач - 7 г;

Сода - дрібка

За бажанням: родзинки чи журавлина або чорнослив

Бажано ще додати цедри цитрусових

Для крему:

Крем - сир - 200 г;

Вершки 33% - 100 г

Пудра - 50 г

Готуємо: моркву натираємо на дрібну терку, додаємо яйця, цукор, олію та перемішуємо. Далі додаємо сухі інгредієнти: борошно, соду, розпушувач, обсмажені та подрібнені горіхи та сухофрукти. Далі спеції та цедру. Виливаємо в форму для випічки з пергаментом та запікаємо при 180 градусах приблизно 50 хвилин.

Але бажано після 40 перевіряти шпажкою готовність кексу. Даємо охолонути і змащуємо кремом.

Для крему. Все має бути холодне. Збиваємо до густої маси. Якщо бажаєте, то додайте більше пудри, крем не сильно солодкий.

Пиріг зі сливами під ніжною меренгою

Інгредієнти

Тісто:

150 г вершкового масла

100 г цукру

3 жовтка

20 г крохмалю

230 г борошна

1 ч л розпушувача

Начинка:

700 г слив

2 ст л крохмалю

цукрова пудра за смаком

Меренга:

3 білка

150 г цукру

1 ч л крохмалю

Готуємо: До м'якого масла всипати цукор і розтерти ложкою. Додати жовтки, перемішати. Просіяти борошно з розпушувачем і крохмалем, замісити тісто. Розподілити його по формі 24 см, формуючи дно і боки пирога. Поставити в морозилку на 10 хвилин.

Сливи розділити на дві половинки, вийняти кісточки. Дно пирога посипати ложкою крохмалю, викласти сливи. Посипати їх цукровою пудрою змішаною з ложкою крохмалю. Пудру беріть за смаком, 1-2 ст л, краще, щоб лишалась кислинка слив, вона буде відтіняти смак.

Поставити випікатись пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин.

Білки з цукром збити до утворення стійких піків. Додати крохмаль і перемішати на низьких обертах міксера. Викласти поверх слив. Температуру зменшити до 160 градусів і запікати ще 20 хвилин.

Яблучний пиріг з мигдалевим франжипаном

Звучить як щось розкішне. Але готувати просто.

Для пісочної основи (діаметр ~25 см):

Борошно - 250 г;

Пудра цукрова - 100 г;

Масло вершкове 82% холодне!- 150 г;

Яйце - 1 шт;

Сіль

Для франжипану:

Масло вершкове мʼяке - 100 г;

Цукор - 100 г;

Яйця - 2 шт;

Мигдальне борошно - 100 г (або перемелені блендером горіхи);

Борошно - 30 г

Яблука - 6-7 шт (залежить як щільно їх будете вкладати)

Для тіста. До холодного вершкового масла додаємо пудру, сіль, борошно і перетираємо руками (робимо це швидко або в блендері) далі додаємо яйце. Замішуємо тісто і кладемо в холод мінімум на пів години.

Для франжипану. Мʼяке вершкове масло збиваємо з цукром. По одному додаємо яйця та знову збиваємо. Слідом борошно, обидва види. Ще можна додати кориці. Перемішуємо.

Тісто розкачуємо та викладаємо у форму. Далі робимо проколи виделкою і викладаємо зверху франжипан. На цьому етапі я ставлю тарт в холодильник.

Підготуємо яблука. Нарізаємо і натираємо на спеціальну терку. Можна нарізати ножем. Складаю їх до купи частинами і трішки розкриваю віялом. Викладаємо в форму з тістом та кремом. Далі трішки підморожуємо наш тарт та випікаємо при 180* до 40 хвилин.

Джерело: Gazeta.ua



Загрузка...