У львівському ресторані China Hi виявили численні порушення під час епідрозслідування
Про це вона повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.
"У ході епідеміологічного розслідування фахівці Держпродспоживслужби виявили низку порушень чинного законодавства", - йдеться у повідомленні.
Зазначається, що зафіксували порушення правил миття інвентарю. Зокрема, обладнання кондитерського, м’ясного та овочевого цехів мили разом у підвальному приміщенні.
Також кухонний інвентар зберігали з порушеннями - не було спеціальних місткостей із кришками для чистого обладнання.
Крім цього, порушували правила зберігання продуктів: сипучі зберігали у коридорі підвалу, у холодильниках - порушене товарне сусідство.
Зафіксували неорганізоване зберігання прибирального інвентарю та відсутність належного маркування.
Також не здійснювався контроль температурних режимів зберігання продуктів - відповідні чеклисти та журнали були відсутні.
У Держпродспоживслужбі додали, що серед госпіталізованих 76 людей - десятеро дітей та двоє вагітних. Бактерію Salmonella enteriditis виявили у 25 пацієнтів та одного працівника ресторану. Щодо чотирьох інших працівників наразі триває лабораторне дослідження.