Найкращий рецепт тіста для чебуреків: в чому секрет ідеальної скоринки та соковитої начинки

Найкращий рецепт тіста для чебуреків: в чому секрет ідеальної скоринки та соковитої начинки

Секрет ідеальних чебуреків ховається у тісті, яке виходить тоненьке, хрустить зовні й залишається м'яким усередині, та в соковитій, ароматній начинці.

Правильна температура води, ретельне вимішування - ось те, що робить чебуреки досконалими.

Ось найкращий рецептом тіста, який обов'язково збережете, щоб приготувати ще раз.

Чебуреки з хрусткою скоринкою та соковитою начинкою

Інгредієнти

Тісто

Крутий окріп - 1 скл.

Борошно пшеничне - 3 скл.

Яйця - 1 шт.

Олія - 3 ст. л.

Сіль - 1 ч. л.

Фарш:

М'ясний фарш - 500-600 г

Цибуля ріпчаста - 2 шт.

Вода холодна - 100-150 мл

Сіль, перець - за смаком

Зіра - за смаком

Олія рафінована для смаження

Як приготувати

М'ясо підійде будь-яке. Можна курячі стегна без кісток і шкіри, пише ghospodynja.

Для початку треба прокрутити м'ясо через м'ясорубку, а цибулю дрібно нарізати. Додати перець, сіль і зіру. Влити холодну воду і перемішати. Фарш повинен вийти трохи рідким.

У чашу міксера всипати борошно, посолити, вбити яйце і перемішати. Влити олію і крутий окріп. Замісити м'яке тісто. Помістити тісто в пакет до повного охолодження, можна відправити в холодильник.

Розкачати тісто в тонкий пласт, вирізати кружечки потрібного діаметру.На край викласти ложкою фарш і розподілити так, як показано на фото. Потім накрити другою половинкою тіста і закріпила краї, це зручно зробити виделкою.

Розігріти рафіновану олію і обсмажила чебуреки з двох сторін до рум'яності на вогні вище середнього. В ідеалі, якщо чебуреки будуть повністю занурені у фритюр.

Готові чебуреки викласти на паперовий рушник, щоб стекла зайва олія. Ось такі чебуреки вийшли, трохи хрусткі зовні і соковиті всередині.

Це заварне тісто підходить до багатьох страв. Для чебуреків тісто вийшло тоненьким і з бульбашками, а це дуже важливо для чебуреків. З ним дуже просто працювати, воно ідеально розкачується і не липне до скалки і рук.

Джерело: gazeta.ua



Загрузка...