Галета з трьома видами сиру: зберігаєте простий рецепт запашної випічки для дружніх посиденьок

Галета з трьома видами сиру: зберігаєте простий рецепт запашної випічки для дружніх посиденьок

Якщо плануєте посиденьки з друзями чи затишну сімейну вечерю - приготуйте галету з трьома видами сиру та соковитими помідорами.

Хрумке тісто, ніжна сирна начинка й аромат запечених томатів створюють вишукану, але просту в приготуванні закуску, яка точно стане хітом на столі.

"Ідеальна закуска для посиденьок під вино", - каже фудблогерка Ірина Козачук, яка поділилась рецептом.

Галета з трьома видами сиру та помідорами

Інгредієнти:

220 г борошна

100 г вершкового масла

1 яйце

2 ст л холодної води

⠀100 г маасдаму

100 г гауди

50 г горгонзоли

3 помідора

кунжут, маслини, базилік

Як приготувати

До борошна додати холодне вершкове масло і перетерти в крихту. Влити яйце, холодну воду і замісити тісто. Загорнути в плівку і залишити в холодильнику на пів години.

Тим часом помідори порізати кружальцями і залишити, щоб вони пустили сік, потім промакнути паперовим рушником. Сири гауда і маасдам натерти на тертці, горгонзолу покришити руками, трошки посолити і перемішати.

Тісто розкачати в коло, викласти на деко, застелене пергаментом. Викласти сирну начинку, не доходячи до країв на 3-4 см. Зверху викласти кружальця помідорів і маслини. Загорнути краї галети, змастити їх молоком і посипати кунжутом. Випікати в розігрітій до 200 градусів духовці ~25-30 хвилин. Готову галету прикрасити листочками базиліку.

Джерело: gazeta



Загрузка...