Галета з трьома видами сиру: зберігаєте простий рецепт запашної випічки для дружніх посиденьок
Якщо плануєте посиденьки з друзями чи затишну сімейну вечерю - приготуйте галету з трьома видами сиру та соковитими помідорами.
Хрумке тісто, ніжна сирна начинка й аромат запечених томатів створюють вишукану, але просту в приготуванні закуску, яка точно стане хітом на столі.
"Ідеальна закуска для посиденьок під вино", - каже фудблогерка Ірина Козачук, яка поділилась рецептом.
Галета з трьома видами сиру та помідорами
Інгредієнти:
220 г борошна
100 г вершкового масла
1 яйце
2 ст л холодної води
⠀100 г маасдаму
100 г гауди
50 г горгонзоли
3 помідора
кунжут, маслини, базилік
Як приготувати
До борошна додати холодне вершкове масло і перетерти в крихту. Влити яйце, холодну воду і замісити тісто. Загорнути в плівку і залишити в холодильнику на пів години.
Тим часом помідори порізати кружальцями і залишити, щоб вони пустили сік, потім промакнути паперовим рушником. Сири гауда і маасдам натерти на тертці, горгонзолу покришити руками, трошки посолити і перемішати.
Тісто розкачати в коло, викласти на деко, застелене пергаментом. Викласти сирну начинку, не доходячи до країв на 3-4 см. Зверху викласти кружальця помідорів і маслини. Загорнути краї галети, змастити їх молоком і посипати кунжутом. Випікати в розігрітій до 200 градусів духовці ~25-30 хвилин. Готову галету прикрасити листочками базиліку.
Джерело: gazeta