Коли кабачки стають десертом: рецепт варення, який дивує оригінальністю
Сезон кабачків – у розпалі. У мережі вже діляться жартами про овочі. Зокрема, пропонують пройти тест на самотність: вона досягає критичного рівня, якщо ніхто досі не запропонував вам забрати у нього трохи кабачків.
Якщо все-таки маєте багато кабачків, приготуйте варення. Воно може стати чудовим десертом для вас та ваших гостей. Тим більше, що оригінальність такого варення – поза конкуренцією.
Як приготувати варення з кабачків
Щоб приготувати десерт, знадобляться лише 3 інгредієнти. Мовиться власне про самі кабачки (близько кілограма), цукор (від 400 до 800 грамів), а також – лимони. Цікаво, що можна експериментувати, і замість цитрусових додавати різні інгредієнти. Зокрема, волоські горіхи або родзинки. Водночас саме з лимоном вважається класичним варіантом.
Спершу потрібно вимити кабачки, очистити їх від шкіри, а тоді прибрати серцевину з насінням. Нарізавши кабачки кубиками, потрібно засипати шматки цукровим піском та залишити постояти на годин 10.
Після цього кабачки потрібно довести до кипіння на повільному вогні. Далі – варити до 10 хвилин, а потім відставити на декілька годин. Процес варто повторювати ще двічі. При останньому варінні потрібно додати лимон. Фінально варення потрібно варити аж до того, як він загустіє.