Сніданок-вибух: "Хмарні яйця" з авокадо вражають легкістю та смаком

Сніданок-вибух: "Хмарні яйця" з авокадо вражають легкістю та смаком

Коли набридли звичайні яєчні, а хочеться здивувати себе та близьких - приготуйте "Хмарні яйця".

Це неймовірно повітряна, ніжна і фотогенічна страва, яка поєднує легкість суфле з поживністю яйця та вершковістю авокадо. Ідеально для тих, хто цінує користь, швидкість та оригінальність.

Gazeta.ua пропонує рецепт незвичного та корисного сніданку з інтригуючою назвою.

"Хмарні" яйця з авокадо

Інгредієнти (на 2 порції):

Яйця - 4 шт. (свіжі, бажано кімнатної температури);

Авокадо - 1 шт. (стигле);

Сир фета або інший м'який сир - 20-30 г (подрібнити);

Свіжа зелень (петрушка, кріп, кінза) - для прикраси;

Сіль, чорний перець - за смаком;

Щіпка паприки або чилі-пластівців - за бажанням, для пікантності.

Покроковий рецепт: готуємо "хмарну" насолоду

Розігрійте духовку до 200°C. Деко застеліть пергаментним папером.

Відокремте жовтки від білків. Дуже обережно, щоб жовток залишився цілим, викладіть кожен жовток в окрему маленьку мисочку або чашку. Білки злийте у велику чисту і суху миску.

Додайте до білків дрібку солі. Збивайте міксером до утворення стійких, щільних піків (як на безе). Білки повинні бути настільки густими, щоб не випадали з перевернутої миски.

Сформуйте "хмаринки". Ложкою обережно викладіть збиті білки на підготовлене деко у вигляді двох-чотирьох "хмаринок", роблячи в центрі кожної невелике заглиблення для жовтка.

Відправте деко в розігріту духовку на 3-5 хв., поки краї білків не почнуть легенько підрум'янюватися.

Обережно дістаньте деко з духовки. У кожне заглиблення в "хмаринці" обережно викладіть жовток. Поверніть деко в духовку ще на 3-4 хв., або доки жовток не стане бажаної консистенції (він має залишатися рідким всередині).

Поки яйця в духовці, очистьте авокадо, вийміть кісточку, наріжте тонкими скибочками або розімніть виделкою. Збризніть соком лимона, щоб не потемніло, і трохи посоліть.

Обережно перекладіть готові "хмарні яйця" на тарілки. Поруч викладіть шматочки авокадо. Посипте сиром фета, свіжою зеленню, чорним перцем та, за бажанням, паприкою.

Джерело: Gazeta.ua



Загрузка...