Сніданок-вибух: "Хмарні яйця" з авокадо вражають легкістю та смаком
Коли набридли звичайні яєчні, а хочеться здивувати себе та близьких - приготуйте "Хмарні яйця".
Це неймовірно повітряна, ніжна і фотогенічна страва, яка поєднує легкість суфле з поживністю яйця та вершковістю авокадо. Ідеально для тих, хто цінує користь, швидкість та оригінальність.
Gazeta.ua пропонує рецепт незвичного та корисного сніданку з інтригуючою назвою.
"Хмарні" яйця з авокадо
Інгредієнти (на 2 порції):
Яйця - 4 шт. (свіжі, бажано кімнатної температури);
Авокадо - 1 шт. (стигле);
Сир фета або інший м'який сир - 20-30 г (подрібнити);
Свіжа зелень (петрушка, кріп, кінза) - для прикраси;
Сіль, чорний перець - за смаком;
Щіпка паприки або чилі-пластівців - за бажанням, для пікантності.
Покроковий рецепт: готуємо "хмарну" насолоду
Розігрійте духовку до 200°C. Деко застеліть пергаментним папером.
Відокремте жовтки від білків. Дуже обережно, щоб жовток залишився цілим, викладіть кожен жовток в окрему маленьку мисочку або чашку. Білки злийте у велику чисту і суху миску.
Додайте до білків дрібку солі. Збивайте міксером до утворення стійких, щільних піків (як на безе). Білки повинні бути настільки густими, щоб не випадали з перевернутої миски.
Сформуйте "хмаринки". Ложкою обережно викладіть збиті білки на підготовлене деко у вигляді двох-чотирьох "хмаринок", роблячи в центрі кожної невелике заглиблення для жовтка.
Відправте деко в розігріту духовку на 3-5 хв., поки краї білків не почнуть легенько підрум'янюватися.
Обережно дістаньте деко з духовки. У кожне заглиблення в "хмаринці" обережно викладіть жовток. Поверніть деко в духовку ще на 3-4 хв., або доки жовток не стане бажаної консистенції (він має залишатися рідким всередині).
Поки яйця в духовці, очистьте авокадо, вийміть кісточку, наріжте тонкими скибочками або розімніть виделкою. Збризніть соком лимона, щоб не потемніло, і трохи посоліть.
Обережно перекладіть готові "хмарні яйця" на тарілки. Поруч викладіть шматочки авокадо. Посипте сиром фета, свіжою зеленню, чорним перцем та, за бажанням, паприкою.
Джерело: Gazeta.ua