Час варити борщ: на ринку падають ціни на овочі
В Україні триває зниження цін на овочі нового врожаю, які входять до так званого борщового набору.
Найбільше подешевшали картопля, капуста та буряк. Винятком поки що залишається морква - її вартість залишається нестабільною, а ціновий діапазон навіть трохи зріс. Про це йдеться у новому огляді аналітиків порталу EastFruit.
Що скільки коштує на кінець минулого тижня:
Картопля (рання) - від 10 до 20 грн/кг (проти 15-40 грн тиждень тому).
Капуста білокачанна (рання) - 10-20 грн/кг (раніше - 18-22 грн).
Буряк (ранній) - 25-40 грн/кг (було 30-38 грн).
Морква (рання) - 25-55 грн/кг (проти 35-40 грн минулого тижня).
Цибуля ріпчаста (рання) - 25-40 грн/кг (проти 35-40 грн).
Експерти зазначають, що ціни знижуються на тлі збільшення пропозиції овочів нового врожаю. Водночас вартість моркви лишається волатильною через нестабільну якість і різний розмір партій.
На відміну від інших овочів, огірки за тиждень подорожчали. Причина - скорочення обсягів пропозиції: у теплицях почали масову зачистку перед другою хвилею посадок. Це тимчасове зниження виробництва впливає на ринок і ціни.
Джерело: gazeta