Чому бульйон треба пити у святкові дні: пояснення дієтолога

Чому бульйон треба пити у святкові дні: пояснення дієтолога

Святкові дні - це час смачних застіль.

Щоб підготувати організм до цього навантаження або полегшити травлення після ситних частувань, корисно пити нежирний бульйон. Цей легкий, але поживний напій підтримує роботу травної системи, допомагає уникнути важкості в шлунку та насичує організм важливими мікроелементами.

Дієтологиня Оксана Скиталінська пояснює на своїй сторінці у Facebook, чому бульйон є чудовим вибором для вашого здоров'я у святковий період

"Зима - час супів та бульйонів. Але більшість супів - це майже порожня страва, бо вітаміни знищились, засмажені, одним словом - "порожняк". З бульйонами також сумно, бо жирні, концентровані. А от правильно приготовлений бульйон - це лікувально-профілактична їжа, яка дуже добре впливає на роботу мозку, кишечнику, імунну систему", - розповідає Оксана Скиталінська.

Але, знаючи біохімічний склад продуктів та їхній вплив на організм, можна готувати особливо цінні страви.

І якщо Ви в передсвяткові та святкові дні поїсте такого супербульйону, точно станете здоровішими, енергійнішими і не переїсте зайвого, наголошує дієтологиня.

Потрібно готувати неміцний бульйон. Якщо це м'ясо, наприклад курка чи індичка з магазину, тоді першу воду бажано злити. Якщо це м'ясо домашньої тварини і якщо воно не жирне або весь видимий жир ви знімаєте, то берете невеличкий шматочок м'яса Приблизно, 100 г на 1 л води. Варите, поки м'ясо не розвариться. Одразу отримаєте лікувальний напій.



Загрузка...