Тертий пиріг з яблуками по-польськи: найсмачніше — з морозивом чи збитими вершками

Тертий пиріг з яблуками по-польськи: найсмачніше — з морозивом чи збитими вершками

Часто тертий пиріг («Віденське печиво») готують з джемами та варенням, або ж із свіжими ягодами. А якщо готувати цей десерт з яблуками, безе та крамблом, то вийде польский тертий пиріг, рецептом якого ділиться кулінарний ресурс «Шуба».

Під час підготовки до приготування польського тертого пирога рекомендують охолодити борошно та вершкове масло, аби він був розсипчастим. А для того, аби смак начинки став інтенсивнішим, до яблук можна додати цедру лимону або мускатний горіх. Подавати пиріг краще з морозивом або збитими вершками.

Інгредієнти:

Для пісочного тіста:

  • Борошно пшеничне — 450 г;
  • Цукор — 80 г;
  • Цукор ванільний — 1 ч. л.;
  • Розпушувач — 1 ч. л.;
  • Масло вершкове — 250 г;
  • Смалець — 50 г;
  • Жовтки — 5 шт.

Для яблучної начинки

  • Яблуко — 1 кг;
  • Цукор ванільний -10 г;
  • Лимон, сік — 15 г;
  • Пудинг з ванільним смаком — 40 г;
  • Кориця мелена — 1 ч. л.

Для безе:

  • Яєчний білок — 5 шт.;
  • Цукор — 350 г;
  • Крохмаль картопляний — 2 ст. л.;
  • Цукрова пудра — 30 г

Приготування:

  • Борошно просіяти, додати цукор та розпушувач, а тмкож натерте вершкове масло й смалець. Перемішати у дрібну крихту.
  • Додайте жовтки, замісіть тісто, з’єднавши всі інгредієнти. Залишити «відпочити» тісто у холодильнику на 30 хвилин.
  • Для начинки яблука почистити та натерти на крупній тертці, додати ванільний цукор, лимонний сік, порошок для пудингу та корицю.
  • З 2/3 тіста сформувати кулю і нарізати її тонкими скибочками, виклавши на дно деко, застеленого папером для випікання, змащеним маслом. Іншу третину тіста залишити в холодильнику.
  • Притиснути скибочки пальцями в один рівний шар і поставити в розігріту до 175 °C.духовку на 10 хвилин.
  • Для безе яєчні білки збити міксером з дрібкою солі до міцної піни. Поступово додавати цукор, продовжуючи збивати. Згодом додати картопляний крохмаль та перемішати.
  • Тісто з холодильника натерти на тертку з великими отворами. На запечену основу викласти яблучну начинку та покрити її безе. Зверху викласти натерте тісто з холодильника.
  • Випікати близько 35 хвилин до золотистої скоринки. Перед подачею дати пирогу охолонути та посипати його цукровою пудрою.


Загрузка...