Скільки разів можна використовувати папір для випічки: шеф-кухар розповіла, як це зробити
Пергаментний папір має безліч корисних функцій, хоча зазвичай його просто використовують для випікання десертів.
Кеті Розенхаус — шеф-кондитер і автор кулінарних статей із понад 15-річним досвідом - розповіла виданню southernliving, скільки разів можна використовувати пергамент та які його види бувають.
Пергаментний папір — це антипригарний папір, оброблений силіконом. Завдяки цьому він стає водостійким та здатен витримувати високі температури. Його роблять із целюлозних волокон, які потім додатково обробляють створюючи той самий захисний шар.
Чим пергамент відрізняється від фольги та вощеного паперу
Пергаментний папір безпечний для використання в духовці при температурі до 230 градусів. Він антипригарний і водонепроникний, що робить його ідеальним для випічки та смаження.
Вощений папір не є термостійким і в духовці розплавиться. Але він підходить для розділення шарів випічки та розкачування тіста.
Алюмінієва фольга є вологостійкою та термостійкою, але не антипригарна. Вона підходить для гриля, але пергамент замінити не може.
Чи можна повторно використовувати пергаментний папір
За словами Розенхаус, пекарі часто повторно використовують листи пергаментного паперу, коли це можливо. Це заощаджує гроші та зменшує кількість відходів. Хоча пергаментний папір зазвичай призначений для одноразового використання, його можна використовувати повторно за відповідних обставин.
Щоб він годився для цього, на пергаменті не повинно бути жирних плям, великих опіків або розривів. Тип їжі, яку ви приготували, також має значення. Після розкачування тіста ви можете випікати на пергаменті випічку. Однак після лосося вистелити пергамент для пирога буде помилкою.
Якщо він потемнішав або підгорів по краях після високої температури, також краще викинути.
Як правильно повторно використовувати пергаментний папір
Щоб отримати максимальну користь від його антипригарних і термостійких властивостей, пам’ятайте про ці поради:
- Протріть: якщо на вашому пергаментному папері немає жирних плям, але на ньому є крихти або шматочки їжі, просто витріть його сухим паперовим рушником або тканиною.
- Повністю охолодіть: переконайтеся, що ваш пергаментний папір повністю охолонув, перш ніж складати його разом з іншими аркушами для зберігання.
- Покладіть шари на деко: щоб використаний пергаментний папір залишався акуратним і рівним, складіть листи на чисте деко .
- Уникайте змішування смаків: папір, який використовується для печива, слід використовувати для іншої партії десерту, а листи, які використовуються для солоних страв, слід зберігати окремо.
- Випікайте, а потім використовуйте для зберігання: збільште корисність пергаментного паперу, випікаючи на ньому, а потім нарізаючи його для прошарків між випічкою або загортаючи їжу для короткочасного зберігання.
Якщо ви не використовуєте пергамент або шукаєте йому альтернативу, то чудовим варіантом буде силіконовий килимок. Його можна мити та використовувати багато разів. Однак з часом він може вбирати запахи чи забруднюватись.