Вишуканий салат Лисяча шуба: головний конкурент класичної Шуби з оселедцем

Вишуканий салат Лисяча шуба: головний конкурент класичної Шуби з оселедцем

Шуба - салат, який подобається багатьом українцям за вдале поєднання смаків. Головна його проблема - необхідність чистити і розбирати оселедець, а також довго варити буряк. УНІАН підкаже простіший рецепт, який ви точно повторите ще не раз.

Лисяча шуба - салат із сьомгою

Для приготування цієї страви вам необхідно купити будь-яку частину червоної риби. У рецепті вказано філе, але ви можете взяти і хребти, і хвіст, а потім розібрати їх.

Інгредієнти:

  • 180-200 грамів філе червоної риби;
  • дві картоплини;
  • дві морквини;
  • майонез;
  • сіль, перець;
  • 4 яйця;
  • червона маринована цибуля;
  • 1-2 свіжих огірка;
  • 150-200 грамів твердого сиру.

Лисяча шуба готується дуже просто - спочатку вам потрібно відварити до готовності та почистити картоплю, моркву і яйця. Потім викладати продукти в такому порядку: терта картопля - майонез - терта морква - майонез - нарізане шматочками філе риби - майонез - свіжий огірок слайсами - майонез - маринована цибуля кільцями - майонез - терті яйця - майонез - червона риба - майонез - тертий сир.

Ось і готова наша Лисяча шуба - салат обов'язково потрібно прибрати в холодильник хоча б на кілька годин, щоб він просочився. Бажано, звісно, залишити його там на ніч, а вранці вже подавати до столу, прикрасивши петрушкою.

Салат Лисяча шуба зі скумбрією та грибами

Крім червоної риби, у цьому салаті часто використовують скумбрію - так він більше схожий на класичну Шубу, але все одно за смаком відрізняється від неї на краще.

Інгредієнти:

  • 1 слабосолона скумбрія;
  • дві ріпчасті цибулі;
  • 300 грамів маринованих грибів;
  • дві морквини;
  • дві картоплини;
  • майонез.

У цій варіації салат Лисяча шуба готується ще простіше і за вартістю виходить бюджетнішим, тому що скумбрія, все-таки, коштує менше за червону рибу.

Вам потрібно відварити до готовності картоплю і моркву, остудити їх і почистити. Овочі натерти на тертці. Для моркви краще використовувати тертку для корейської моркви, але якщо такої немає, підійде звичайна велика. Цибулю також почистити, вимити під холодною водою, дрібно нарізати й обсмажити на олії до золотистого кольору.

Мариновані гриби вимити під проточною водою, відкинути на друшляк, нарізати шматочками, якщо вони у вас великі. Викласти їх до цибулі, обсмажувати продукти разом 2-3 хвилини. Скумбрію позбавити кісток, обробити на філе.

Викласти салат шарами, кожен з яких змащувати майонезом. Черговість шарів така - скумбрія - цибуля з грибами - картопля - морква. Наприкінці салат також необхідно змастити майонезом і прибрати в холодильник для просочення на кілька годин.

Джерело: УНІАН



Загрузка...