Як приготувати по-справжньому смачний та ароматний узвар для різдвяного столу
Узвар - це традиційний український напій, який обов'язково ставлять на різдвяний стіл.
Його секрет у правильному поєднанні сушених фруктів, меду та прянощів, які разом створюють гармонійний смак.
Цей напій не лише смачний, а й корисний, адже зберігає в собі всі цінні властивості натуральних інгредієнтів.
Українська нутриціологиня Ольга Майко6 грудня в Instagram розповіла, як приготувати смачний узвар без цукру на Різдво.
"Узвар - справжній суперфуд, скоріше навіть супердрінк. Він є джерелом вітамінів, мінералів, антиоксидантів, а також багатий на калій, який дуже необхідний для здорового функціонування серця", - зазначила лікарка.
Різдвяний узвар
Інгредієнти
Продукти із розрахунку 350 г на 1 л води:
сухофрукти;
чорнослив;
шипшина;
сушена вишня;
кизил і журавлина;
вода;
сушений імбир та гвоздика.
Як приготувати
Помістіть усі інгредієнти у воду, доведіть до кипіння.
Після закипання варіть на повільному вогні ще 30 хв.
Дайте настоятися кілька годин, а потім процідіть.
У готовий теплий узвар за бажанням додайте трішки меду.