Як приготувати по-справжньому смачний та ароматний узвар для різдвяного столу

Як приготувати по-справжньому смачний та ароматний узвар для різдвяного столу

Узвар - це традиційний український напій, який обов'язково ставлять на різдвяний стіл.

Його секрет у правильному поєднанні сушених фруктів, меду та прянощів, які разом створюють гармонійний смак.

Цей напій не лише смачний, а й корисний, адже зберігає в собі всі цінні властивості натуральних інгредієнтів.

Українська нутриціологиня Ольга Майко6 грудня в Instagram розповіла, як приготувати смачний узвар без цукру на Різдво.

"Узвар - справжній суперфуд, скоріше навіть супердрінк. Він є джерелом вітамінів, мінералів, антиоксидантів, а також багатий на калій, який дуже необхідний для здорового функціонування серця", - зазначила лікарка.

Різдвяний узвар

Інгредієнти

Продукти із розрахунку 350 г на 1 л води:

сухофрукти;

чорнослив;

шипшина;

сушена вишня;

кизил і журавлина;

вода;

сушений імбир та гвоздика.

Як приготувати

Помістіть усі інгредієнти у воду, доведіть до кипіння.

Після закипання варіть на повільному вогні ще 30 хв.

Дайте настоятися кілька годин, а потім процідіть.

У готовий теплий узвар за бажанням додайте трішки меду.



Загрузка...