На Одещині зібрали перший промисловий урожай батату

На Одещині зібрали перший промисловий урожай батату

Одеський регіон стає осередком інноваційного агробізнесу. Однією з таких цікавих новинок є вирощування батату, або солодкої картоплі. Ще кілька років тому цей коренеплід був екзотикою, а сьогодні – зайняв своє місце в меню багатьох ресторанів та сімейних застіль. Про це повідомляє Одеська ОВА.

Аграрії Одещини продовжують дивувати нестандартними рішеннями: у Білгород-Дністровському районі фермерське господарство «Буджак» завершило збір батату на площі 7 гектарів — однієї з найбільших в Україні!

Керівник господарства Олексій Згірін розповідає, що вирощування сорту «Борегард» стало можливим завдяки впровадженню новітніх технологій, зокрема використанню безвірусного посадкового матеріалу. Це дозволило зменшити кількість хімічних обробок і підвищити якість продукції.

Аграрії Одещини вкотре доводять: навіть у непростих умовах регіон може бути прикладом новаторства та ефективності. Завдяки таким ініціативам наші фермери не лише розвивають економіку, а й дарують українцям нові смаки.

Джерело: agrarii



Загрузка...