Фруктово-горіховий кекс від Мері Беррі: ідеальний рецепт на Різдво

Фруктово-горіховий кекс від Мері Беррі: ідеальний рецепт на Різдво

Різдвяний кекс із фруктами - ідеальна випічка для різдвяного сезону, проте для декого він може здатися занадто складним у приготуванні.

Як пише Express, відома кондитерка Мері Беррі змінила цей рецепт, створивши його простішу версію, яка не вимагатиме від вас надто великих зусиль у його приготуванні та дасть змогу насолодитися ароматною і супер-фруктовою різдвяною випічкою.

Інгредієнти:

  • 350 г цукатів із вишень
  • 200 г консервованих шматочків ананаса в натуральному соку
  • 350 г сушених абрикосів (кураги)
  • 100 г мигдалю, дрібно нарізаного
  • Терта цедра двох лимонів
  • 350 г родзинок
  • 250 г борошна
  • 250 г цукрової пудри
  • 250 г розм'якшеного вершкового масла
  • 75 г меленого мигдалю
  • П'ять великих яєць

Для прикраси:

  • Цілий мигдаль
  • Цукати з вишні

Для завершення:

  • 100 г цукрової пудри, просіяної

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 160 °C (конвекція 140 °C/газ три). Змастіть олією круглу форму для торта глибиною 23 см і вистеліть дно та боки подвійним шаром пергаменту.
  2. Вишню промийте і добре обсушіть, наріжте дрібно. Злийте воду з ананаса, ретельно просушіть і наріжте. Наріжте абрикоси на шматочки розміром із родзинки.
  3. Помістіть підготовлені фрукти і горіхи у велику миску для змішування з тертою лимонною цедрою і родзинками та перемішайте. Додайте решту інгредієнтів і добре змішайте протягом однієї хвилини до отримання однорідної маси. Викладіть суміш у підготовлену форму для торта.
  4. Вирівняйте поверхню і прикрасьте верх цілим мигдалем і половинками цукатів. Випікайте в попередньо розігрітій духовці близько двох годин і 25 хвилин, до золотисто-коричневого кольору. (Якщо верх кексу занадто швидко зарум'янився, накрийте його фольгою). Вставте шпажку, щоб перевірити - якщо вона вийде чистою, кекс готовий.
  5. Залиште застигати у формі близько 30 хвилин, потім вийміть і повністю остудіть на решітці.
  6. Змішайте просіяну цукрову пудру з достатньою кількістю води, щоб вийшла рідка глазур, і полийте нею верх торта.


Загрузка...