Чотири причини, чому сметану треба їсти щодня
Любителям сметани важливо знати, що її варто вживати у помірних кількостях.
Сметана має високу жирність. У ній міститься жир шкідливого насиченого типу. Тому краще надати перевагу нежирним видам сметани, пише usatoday.
Сметана складається з молочнокислих бактерій і молочних вершків, що робить її кисломолочним продуктом. Ферментовані продукти є джерелом пробіотиків, які життєво важливі для багатьох функцій організму.
Детолог та сертифікований фахівець з лікування та навчання діабету в лікарні Хантінгтон у Нью-Йорку Стефані Шифф каже, що пробіотики допомагають травній системі, виробляють коротколанцюгові жирні кислоти, які мають деякі протизапальні та інші захисні властивості. Також можуть покращувати симптоми депресії і тривоги.
А ще молочні продукти також є хорошим джерелом вітаміну D, кальцію та білка.
Джерело: gazeta