Росія відправить п'ять тис. солдатів КНДР до Курської області за кілька днів - NYT

Росія відправить п'ять тис. солдатів КНДР до Курської області за кілька днів - NYT

28 жовтня, РФ планує відправити п'ять тис. військових з КНДР до Курської області, які ймовірно належать до "елітного" підрозділу.

Відомо, що 23 жовтня, перші північнокорейські війська прибули до Курської області, повідомляє The New York Times.

Зазначається, що з того часу солдатів КНДР продовжують перекидати. За даними видання, тисячі військових прибувають щодня.

За інформацією джерел в Україні, видання повідомляє, що до понеділка, планується зібрати близько 5 тис. північнокорейських військових. За словами інсайдера, ці війська належать до елітного підрозділу Корейської народної армії. Їх транспортують з Владивостока великими транспортними літаками Іл-76 до військового аеродрому на заході Росії, звідки вони прямують у зону бойових дій.

Наразі північнокорейські війська зосереджені в Курській області й ще не залучені до бойових дій. Поки що невідомо, яку саме роль вони виконуватимуть на фронті. Видання NYT також зазначає, що неясно, як присутність військових з Північної Кореї може вплинути на бойові дії, оскільки ці війська не брали участі у війнах з 1950-х років. Тому існують питання щодо бойових можливостей навіть елітних підрозділів КНДР.

Джерело: gazeta



Загрузка...