Ізмаїл доєднався до Радіодиктанту національної єдності: як це проходило (фото)

Ізмаїл доєднався до Радіодиктанту національної єдності: як це проходило (фото)

До Дня української мови та писемності українці по всьому світові пишуть Радіодиктант національної єдності – традиційна щорічна загальнонаціональна акція, присвячена українській мові. Наші журналісти побували у деяких пунктах написання диктанту, щоб побачити, як мешканці Ізмаїлу приєдналися до події.

Так, більшість закладів загальної середньої освіти Ізмаїлу долучились до написання диктанту як учнями, так і вчителями. Зокрема, в Ізмаїльському ліцеї №1 відповідально поставились до процесу – диктант тут писали усі діти та вчителі на чолі з директоркою ліцею.

Заклади фахової передвищої освіти також активно прореагували на ініціативу: зокрема, у Дунайському фаховому коледжі Національного університету “Одеська морська академія” кожний охочий міг написати диктант, а співпраця з Благодійним фондом “Карітас Одеса УГКЦ” призвела до того, що офіс благодійної організації став додатковим місцем, де близько 60 курсантів перевірили свої знання української мови.

Не відставали й заклади вищої освіти Ізмаїльщини: зокрема, у Дунайському інституті Національного університету “Одеська морська академія” диктант писали як викладачі, так і курсанти. Дехто при цьому змінив традиційну морську форму українською вишиванкою з нагоди такої події.

Нагадаємо, що текст диктанту написала українська письменниця Оксана Забужко, а читав його поет, нині військовослужбовець, Павло Вишебаба. Цьогорічний текст “Магія слова” присвячено Українському Радіо, яке святкує своє сторіччя у листопаді 2024 року.

Текст радіодиктанту буде оприлюднено 28 жовтня, об 11:00 на сайті Українського Радіо та на сайті Суспільне Культура.

Роботи прийматимуть онлайн та офлайн. Можна або надіслати текст Радіодиктанту паперовим листом за адресою: 01001 м. Київ, вул. Хрещатик, 26. Важливо, щоб на штемпелі була дата не пізніше 27 жовтня; або сфотографувати / відсканувати написаний текст (у форматі .jpg, .png, .jpeg, .tiff, .pdf) та надіслати його до 11:00 28 жовтня на адресу Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра..

Джерело: izmnews.info



Загрузка...