Найзручніша заготовка на зиму: геніальний рецепт томатного соусу з часником
6 сентября в 20:55
Домашні соуси завжди смачніші та корисніші, ніж магазинні. Спробуйте приготувати один з таких на зиму.
Часник додасть соусу нотку пікантності. Він ідеально пасуватиме до картоплі чи м'ясних страв.
Томатний соус із часником на зиму
- Час: 1 година 10 хвилин
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 1 кілограм томатів;
– 1 кілограм цибулі;
– 5 зубчиків часнику;
– 10 грамів меленої паприки;
– 30 грамів солі;
– 10 грамів перцю;
– 30 грамів цукру;
– 40 мілілітрів олії.
Приготування:
- Покладіть помідори в окріп на 1 хвилину і відкиньте на друшляк. Дайте трохи охолонути, після чого зніміть з них шкірку та пропустіть плоди через м'ясорубку.
- Цибулю і часник почистьте. Цибулю дрібно наріжте, а часник пропустіть через прес.
- У глибокій пательні розігрійте олію та обсмажте цибулю з часником до золотистості, помішуючи.
- Додайте на пательню помідорну масу, посоліть і тушкуйте, помішуючи, ще 30 хвилин. Потім дайте трохи охолонути та подрібніть масу блендером. Додайте мелений перець, паприку і перемішайте.
- Прокип'ятіть соус 10 хвилин і гарячим розлийте по стерилізованих банках. Герметично закрийте кришками. Зберігайте в темному прохолодному місці.
- Джерело: 24tv.ua
Загрузка...