Найзручніша заготовка на зиму: геніальний рецепт томатного соусу з часником

Найзручніша заготовка на зиму: геніальний рецепт томатного соусу з часником

Домашні соуси завжди смачніші та корисніші, ніж магазинні. Спробуйте приготувати один з таких на зиму.

Часник додасть соусу нотку пікантності. Він ідеально пасуватиме до картоплі чи м'ясних страв. 

Томатний соус на зиму - приготуйте з часником - покроковий рецепт - Новини Смачно

Томатний соус із часником на зиму

  • Час: 1 година 10 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 1 кілограм томатів;
– 1 кілограм цибулі;
– 5 зубчиків часнику;
– 10 грамів меленої паприки;
– 30 грамів солі;
– 10 грамів перцю;
– 30 грамів цукру;
– 40 мілілітрів олії.

Приготування:

    1. Покладіть помідори в окріп на 1 хвилину і відкиньте на друшляк. Дайте трохи охолонути, після чого зніміть з них шкірку та пропустіть плоди через м'ясорубку.
    2. Цибулю і часник почистьте. Цибулю дрібно наріжте, а часник пропустіть через прес.
    3. У глибокій пательні розігрійте олію та обсмажте цибулю з часником до золотистості, помішуючи.
    4. Додайте на пательню помідорну масу, посоліть і тушкуйте, помішуючи, ще 30 хвилин. Потім дайте трохи охолонути та подрібніть масу блендером. Додайте мелений перець, паприку і перемішайте.
  1. Прокип'ятіть соус 10 хвилин і гарячим розлийте по стерилізованих банках. Герметично закрийте кришками. Зберігайте в темному прохолодному місці.
  2. Джерело: 24tv.ua





Загрузка...