Простіше не буває: рецепт "лінивих" вареників з картоплею
Ліниві картопляні вареники, схожі на кльоцки - ідеальний варіант для тих, хто обожнює цю страву національної кухні, проте не любить тривалий процес ліплення. Натомість готувати ліниві картопляні вареники досить швидко.
Що потрібно для "лінивих" вареників
Для того, щоб приготувати "ліниві" вареники з картоплею, потрібні такі продукти:
- картопля - 300 г;
- яйця - 1 шт.;
- борошно - 100 г;
- масло - 15 г;
- сіль - 1 ч. л.;
- перець - до смаку.
Як готувати "ліниві" картопляні вареники
Попри те, що більшого поширення отримали солодкі ліниві вареники з сиром, таку страву можна приготувати із картоплею.
Спочатку потрібно зробити основу з картопляного пюре. Для цього картоплю треба помити, обов'язково очистити від шкірки та відварити до готовності.
Краще брати стару картоплю або знімати шкірку навіть з молодої картоплі після відварювання - вона може давати не надто приємний гіркуватий присмак.
Або ж можна приготувати картоплю в мундирі, а потім почистити її і перетовкти на пюре.
Як готувати тісто для лінивих вареників з картоплею (скриншот / Смачна кухня з Наталією Данилюк)
Зачекайте, доки картопляне пюре охолоне, тоді додайте сіль та перець до смаку. Потім розбийте в картоплю яйце та ретельно перемішайте масу.
Після цього, щоб тісто було еластичне, всипте борошно в декілька етапів, кожного разу перемішуючи масу. Спочатку тісто можна перемішувати виделкою, а потім, як зазвичай, руками, присипавши робочу поверхню борошном.
Готове тісто для лінивих вареників з картоплею(скриншот / Смачна кухня з Наталією Данилюк)
До того, як сформувати з тіста вареники, поставте на вогонь каструлю з водою. Води радять наливати більше, аніж половину посуду.
Розріжте тісто на частини та розкатайте кожну на ковбаску. Розріжте ковбаску на однакові за розміром шматочки. Щоб ліниві вареники були гарні, сформуйте з кожного маленького шматочка кульку, а потім злегка сплюсніть її пальцями.
Як ліпити ліниві вареники з картоплею (скриншот / Смачна кухня з Наталією Данилюк)
Коли вода закипить, всипте 1 ч. л. солі, і обережно вкиньте вареники. Проваріть їх протягом 3-5 хвилин - за цей час вони мають сплисти на поверхню та трошки збільшитися.
Готові ліниві вареники з картоплею полийте розтопленим вершковим маслом. Також подавати вареники можна зі сметаною або грибним соусом.