П'ять видів спецій, які позитивно впливають на роботу мозку

П'ять видів спецій, які позитивно впливають на роботу мозку

Покращити пам'ять, концентрацію уваги та когнітивні здібності можна завдяки прянощам.

Вчені визначили спеції, які необхідно включити до раціону, щоб підтримати здоров'я мозку.

Чорний перець

Головний компонент, який перець несе мозку - це речовина піперін. Вона покращує пам'ять, когнітивні функції, підвищує активність процесів, що протікають у головному мозку.

Кориця

Це швидше пряність, але менш корисною для мозку від цього кориця не стає. Якщо вживати її щодня, можна запобігти розвитку діабету, нормалізувати рівень цукру в крові та знизити резистентність до інсуліну.

Імбир

У цьому випадку мелений. Гінгерол, що міститься в ньому, є антиоксидантним і протизапальним засобом, покращує когнітивні функції, знижує ризик розвитку запалень і наслідків стресу.

Мускатний горіх

Він містить міристицин - речовину, що відповідає за покращення пам'яті та запобігає дегенерації нервових шляхів.

Куркума

Куркумін - це речовина, що є протизапальним та антиоксидантним засобом. Водночас куркума корисна для печінки.

Дієтологи вважають корицю дуже корисною пряністю. Вона допомагає знижувати рівень цукрув крові.



Загрузка...