Гарбузовий чізкейк без випікання: рецепт "найосіннішого" десерта

Гарбузовий чізкейк без випікання: рецепт "найосіннішого" десерта

Про користь гарбуза говорять всі вчені та дієтологи, і не дивно, бо він надзвичайно цінний для нашого організму, і водночас дешевий та доступний. Гарбуз допомагає при проблемах шлунково-кишкового тракту, серцево-судинної системи, хворобах печінки, він зміцнює імунітет та підвищує настрій. Багато хто недооцінює цей продукт, і даремно, бо це справжнісінький скарб для нашого організму.

Фудекспертка Світлана Левицька приготувала неймовірно корисний гарбузовий чізкейк, який не потрібно випікати, і поділилася рецептом на своїй сторінці в Instagram.

Цей смачний і дієтичний десерт не потребує випічки, він максимально простий у приготуванні, і при цьому ніхто не здогадається, що він з гарбуза.

Інгредієнти:

  • Пісочне печиво - 200 г
  • Розмʼякшене масло - 30 г

Печиво будь-яке, можна власного приготування. Його потрібно перебити в крихту, змішати з маслом і викласти, втрамбовуючи, на дно розʼємної форми. Сформовану основу для чізкейка треба поставити в холодильник.

Для заливки:

  • Відварений гарбуз - 600 г
  • Сік одного апельсину
  • Крем-сир - 400 г
  • Цукор - 100 г
  • Желатин - 18 г
  • Ванільний цукор
  • Вода - 100 мл

Желатин заливаємо холодною водою і залишаємо набухати.

Тим часом відправляємо всі інші інгредієнти для заливки у блендер.

Розігріваємо желатин до розчинення. Перемішуємо і додаємо до інших інгредієнтів.

Перебиваємо всі інгредієнти для заливки в однорідну масу і виливаємо на основу з печива. Ставимо в холодильник.

"У нас вже готовий повноцінний чізкейк без випічки, якому треба дати застигнути. Але він буде ще смачнішим, якщо до нього додати апельсинову ноту", - розповіла фудекспертка.

Для апельсинового конфі:

  • Сік апельсину - 250 мл, краще використати свіжовичавлений сік із солодких апельсинів.
  • Цукор - 35-50 г, залежить від того на скільки солодкі апельсини, скуштуйте і додайте на свій смак
  • Кукурудзяний крохмаль - 15 г

"200 мл соку виливаємо в каструлю, всипаємо цукор і ставимо нагріватись. У 50 мл холодного соку розчиняємо крохмаль. Коли сік почне закипати, вливаємо крохмаль і варимо до загустіння безперервно помішуючи. Остуджуємо, помішуючи, щоб не було гаряче і виливаємо зверху на гарбузову заливку. Ставимо все в холодильник, мінімально потрібно годин 5, а краще на ніч!", - додала Світлана.

Смачних і затишних вам чаювань!

Джерело: apostrophe.ua



Загрузка...