Гарбузовий чізкейк без випікання: рецепт "найосіннішого" десерта
Про користь гарбуза говорять всі вчені та дієтологи, і не дивно, бо він надзвичайно цінний для нашого організму, і водночас дешевий та доступний. Гарбуз допомагає при проблемах шлунково-кишкового тракту, серцево-судинної системи, хворобах печінки, він зміцнює імунітет та підвищує настрій. Багато хто недооцінює цей продукт, і даремно, бо це справжнісінький скарб для нашого організму.
Фудекспертка Світлана Левицька приготувала неймовірно корисний гарбузовий чізкейк, який не потрібно випікати, і поділилася рецептом на своїй сторінці в Instagram.
Цей смачний і дієтичний десерт не потребує випічки, він максимально простий у приготуванні, і при цьому ніхто не здогадається, що він з гарбуза.
Інгредієнти:
- Пісочне печиво - 200 г
- Розмʼякшене масло - 30 г
Печиво будь-яке, можна власного приготування. Його потрібно перебити в крихту, змішати з маслом і викласти, втрамбовуючи, на дно розʼємної форми. Сформовану основу для чізкейка треба поставити в холодильник.
Для заливки:
- Відварений гарбуз - 600 г
- Сік одного апельсину
- Крем-сир - 400 г
- Цукор - 100 г
- Желатин - 18 г
- Ванільний цукор
- Вода - 100 мл
Желатин заливаємо холодною водою і залишаємо набухати.
Тим часом відправляємо всі інші інгредієнти для заливки у блендер.
Розігріваємо желатин до розчинення. Перемішуємо і додаємо до інших інгредієнтів.
Перебиваємо всі інгредієнти для заливки в однорідну масу і виливаємо на основу з печива. Ставимо в холодильник.
"У нас вже готовий повноцінний чізкейк без випічки, якому треба дати застигнути. Але він буде ще смачнішим, якщо до нього додати апельсинову ноту", - розповіла фудекспертка.
Для апельсинового конфі:
- Сік апельсину - 250 мл, краще використати свіжовичавлений сік із солодких апельсинів.
- Цукор - 35-50 г, залежить від того на скільки солодкі апельсини, скуштуйте і додайте на свій смак
- Кукурудзяний крохмаль - 15 г
"200 мл соку виливаємо в каструлю, всипаємо цукор і ставимо нагріватись. У 50 мл холодного соку розчиняємо крохмаль. Коли сік почне закипати, вливаємо крохмаль і варимо до загустіння безперервно помішуючи. Остуджуємо, помішуючи, щоб не було гаряче і виливаємо зверху на гарбузову заливку. Ставимо все в холодильник, мінімально потрібно годин 5, а краще на ніч!", - додала Світлана.
Смачних і затишних вам чаювань!