НАРАДА ЩОДО ВИКОНАННЯ ПЛАНУ ДОДАТКОВИХ ЗАХОДІВ З ІМУНІЗАЦІЇ ПРОТИ ДИФТЕРІЇ, ПРАВЦЯ ТА КАШЛЮКУ

НАРАДА ЩОДО ВИКОНАННЯ ПЛАНУ ДОДАТКОВИХ ЗАХОДІВ З ІМУНІЗАЦІЇ ПРОТИ ДИФТЕРІЇ, ПРАВЦЯ ТА КАШЛЮКУ
18.10.2024 року відбулася нарада під головуванням заступниці голови Ізмаїльської районної державної адміністрації Марини Деной з питань охорони здоров’я за участю виконуючої обов’язки завідувача Дунайського басейнового відділу відокремленого підрозділу санітарної охорони територій та видів транспорту державної установи "Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України" Євдокії Мартинової, представників відділу освіти, охорони здоров'я, культури, спорту Ізмаїльської районної державної (військової) адміністрації, керівників закладів охорони здоров’я, які надають послуги з імунізації, керівників органів управління освіти територіальних громад Ізмаїльського району.
Протягом зустрічі були обговорені питання щодо виконання Плану додаткових заходів з імунізації проти дифтерії, правця та кашлюку (далі- ДЗІ).
Євдокія Мартинова зазначила, що План ДЗІ Ізмаїльського району у 2024 році затверджено рішенням комісії з питань ТЕБ та НС Ізмаїльської РДА від 26.08.2024 року №8 на підставі рішення обласної комісії з питань ТЕБ та НС, його виконання розраховано на серпень-листопад 2024 року.
Станом на 10.10. 2024 року План по Ізмаїльському району виконаний на 47,6% (обласний – на 42,6%), в т.ч. дітей від 1 до 6 років – на 33, 5% (обласний – на 49,9%); дітей від 7 до 17 років – 45,2 % (обласний – на 52,4%); дорослих – на 53,6% (обласний – на 37,9%).
З метою охоплення більшої кількості щепленя дітей було прийняте рішення продовжувати проводити роз’яснювальну роботу з батьками дітей, які відмовляються від щеплень.
На вирішення проблемного питання щодо недостатнього забезпечення вакциною АДП-М для вакцинації дорослого населення, було вирішено звернутися з листом до ООДА щодо вирішення цього питання.
Тільки сумісними зусиллями можливо досягти виконання Плану ДЗІ та не допустити епідускладнень з дифтерії, кашлюка та правцю в Ізмаїльському районі.
Возможно, это изображение 6 человек и люди учатся
Возможно, это изображение 5 человек
Возможно, это изображение 5 человек
Возможно, это изображение 6 человек, люди учатся и стол


Загрузка...