В Ізмаїлі відбулася робоча зустріч щодо протидії торгівлі людьми (фото)

В Ізмаїлі відбулася робоча зустріч щодо протидії торгівлі людьми (фото)

18 жовтня Україна разом з європейськими країнами відзначає День протидії торгівлі людьми – дату, покликану привернути увагу громадськості до проблеми сучасних форм рабства та надання допомоги постраждалим від цього важкого злочину. В Ізмаїлі з цієї нагоди відбулася робоча зустріч поміж зацікавленими сторонами у викоріненні торгівлі людьми з українського суспільства за ініціативи Благодійного фонду «Карітас Одеса УГКЦ».

Серед присутніх учасників – представники відділу освіти Ізмаїльської міської ради; соціальні педагоги, психологи, заступники директорів ізмаїльських гімназій №14 та №10, а також – Українського ліцею ім. Т.Г. Шевченка; адміністрація Дунайського фахового коледжу Національного університету «Одеська морська академія», правоохоронці Патрульної поліції Ізмаїлу та представники громадськості.

На початку зустрічі присутні мали змогу дізнатись про тенденції змін у скоєнні злочину торгівлі людьми в Україні та на Одещині зокрема: зі статистикою, отриманою Національної соціальною сервісною службою України та власною статистикою Карітасу присутніх ознайомив керівник проєктів із запобігання торгівлі людьми БФ «Карітас Одеса УГКЦ» Юрій Берлінський. Фахівець, зокрема, зауважив, що, на жаль, кількість постраждалих, які виявляються на Одещині та в нашій державі зростає: якщо у минулому році статус особи, постраждалої від торгівлі людьми було надано 118 людям, то за неповний 2024 рік його отримали вже 148 людей. Одещина цього року в антилідерах злочину: тут держава визнала жертвами торгівлі людьми 19 людей, коли минулого року ця цифра сягала лише 7 осіб.

Крім того, представники «Карітас Одеса УГКЦ» розповіли, які проєкти наразі діють в Ізмаїлі: перший, «Запобігання торгівлі людьми серед вразливих верств населення в Україні» зорієнтовано на навчання людей убезпеченню від цього злочину у той час як другий, «Стабілізаційна допомога постраждалим від торгівлі людьми», має на меті виявити на надати психологічну, юридичну та матеріальну допомогу постраждалим: послугами останнього на Ізмаїльщині вже скористалися 7 осіб, в історіях яких представники фонду виявили ознаки злочину торгівлі людьми. Також була презентована книга “Розірвані війною долі”, яка уособлює собою збірник історій постраждалих від цього злочину людей на Одещині від початку російського вторгнення.

У другій частині заходу учасники обговорили свої успіхи у галузі навчання та інформаційної взаємодії з населенням: у такий спосіб у кожного з присутніх була можливість дізнатися про дійсно працюючі кейси. Разом з представниками «Карітас Одеса», присутні домовились про проведення спільних заходів у подальшому, які мають ширше охопити дітей та молодь закладів освіти, а також містян, бо право на свободу та вільне гідне життя мають бути непорушними.

Джерело: izmnews.info



Загрузка...