На Одещині вперше отримали врожай інжиру за японською методикою
В Одеській області ТОВ «Бонелет» успішно заклало експериментальну плантацію інжиру площею 1 гектар, використавши японську інтенсивну технологію вирощування на шпалерах. На ділянці висадили саджанці сортів Кадота та Брожіотто – турецького та українського походження.
Про це повідомляє Agro Times.
Засновниця господарства Аліна Сіденко зазначає, що молоді рослини добре прижилися, а цього року вже з’явилися перші плоди. Проте їхня кількість і розмір поки не можна вважати повноцінним урожаєм. Наступний сезон має стати першим, коли господарство отримає комерційно значущий урожай.
Через те що інжир не зовсім адаптований до місцевого клімату, саджанці планують вкривати агроволокном на зиму. Особливість японської системи полягає у формуванні куща: провідник після досягнення 50 см нахиляють вниз і фіксують на рівні крапельного поливу, а однорічні пагони обрізають пізніше для правильного розвитку рослини.
Це перший рік нашого досвіду з цією культурою. Після перезимівлі зробимо остаточні висновки щодо ефективності технології, – додала Сіденко.
Джерело: usionline






