В Одесі приготували страви часів Голодомору(фото)

В Одесі приготували страви часів Голодомору(фото)

В Одеському вищому професійному училищі морського туристичного сервісу пройшла виставка — реквієм «Незламні Голодомором».

Про це повідомляє Українська Служба Інформації.

Команда Одеське ВПУ МТС традиційно проводить виставку, присвячену трагічним подіям 1932–1933 років і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років вже вчетверте. Рецепти страв беруть з архіву, де зберігається багато спогадів про ці роки, страви готують щоразу різні.

В Одесі приготували страви часів Голодомору. Фото: Українська Служба Інформації

«Наша команда восени та влітку збирає необхідні компоненти і з цього народжуються страви. Сьогодні ми представили 7 нових страв для відвідувачів. Це складні страви. Зокрема, млинці з перетертих жолудів. Також на виставці представлена «банкетна» страва, яка виготовлена з буряка, лободи та колосся, яке в ті часи було дуже важко отримати», – розповіла організаторка виставки методист Одеського вищого професійного училища морського туристичного сервісу Ганна Михайленко.

За її словами, в архіві представлений спогад, як люди їли глину та землю, а потім помирали. Також в їжу вживали шкіряні ремені та чоботи, смажену траву.

«Ідея дегустації надзвичайно важлива. В такий спосіб ми можемо доторкнутися до усіх почуттів відвідувачів виставки. Ми маємо пам’ятати минуле та передавати знання про Голодомор з покоління в покоління», – наголосила Ганна Михайленко.

Джерело: volnorez 
 


Загрузка...