Кремль відреагував на "мирний план" Ердогана

Кремль відреагував на "мирний план" Ердогана

Документи переговорів у Стамбулі можуть стати "базисом для початку переговорів", зазначив Дмитро Пєсков.

Росія готова до переговорів з Україною. Основою для мирного врегулювання можуть стати вироблені два роки тому "стамбульські угоди". Про це сказав речник Кремля Дмитро Пєсков на брифінгу у п’ятницю, 12 квітня.

"Готовність до діалогу, до переговорів учора підтверджено президентом (Володимиром Путіним – ред.). Як правило, переговори спираються на щось. Говорилося, що, зокрема, можна спиратися і на той документ (стамбульський – ред.) але відтоді відбулося багато змін", – заявив Пєсков і згадав про так звані "нові суб'єкти", – окуповані території України.

За його словами, "є низка нових реалій", але водночас "це могло бути базисом для початку переговорів".

Тоді Пєскову задали уточнююче питання, чи мають бути зафіксовані "нові регіони" у майбутньому мирному договорі.

"Ви хочете зараз обговорювати деталі абсолютно таких теоретичних переговорів? Поки що ситуація ніяк не змінилася, поки є заборона президента України вести якісь переговори з РФ, тому будь-які питання про потенційні деталі зараз навряд чи доречні", – збрехав Пєсков, оскільки заборона на переговори стосується тільки персони Путіна.

Разом з тим на запитання, чи відчувають у Кремлі готовність української сторони до переговорів із Росією, Пєсков відповів: "Ні, не відчувають".



Загрузка...