Задля ракетних ударів по Одещині та інших областях ворог використовує балістику «свіжого» виробництва

Задля ракетних ударів по Одещині та інших областях ворог використовує балістику «свіжого» виробництва
Про те, що ворог використовує для атак боєприпаси, які виробляються вже зараз, у прямому ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук, передає інформаційна агенція «Юг.Today».
Дмитро Плетенчук також зазначив, що задля балістичних обстрілів агресор використовує ресурси, які є більш ефективними. Наприклад, ракети типу «Онікс» застосовуються як протикорабельна система, а ось «Іскандер», яким останнім часом нерідко завдають ударів по Одещині, працює, за словами очільника Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня, в режимі «земля-земля»:
«Використовують доступний ресурс, який вважають більш ефективним. «Онікси» все ж таки застосовуються як протикорабельна система, і вона в принципі призначена для інших цілей. Тому комбінують ці системи озброєння, мабуть, в залежності від наявності боєзапасу, може з якихось інших міркувань. Але, в принципі, використовуючи «Іскандер», вони якраз застосовують ту систему, яка призначення для того, щоб працювати в режимі «земля-земля». Можу додати, що використовують вони свіжі досить ракети, тобто можна констатувати, що працюють боєзапаси, які виробляються просто зараз».
Фото – ілюстративне
 
Підготувала Амєлія МИЙНОВА


Загрузка...