На Одещині затримали чоловіка, який погрожував підірвати таксопарк

На Одещині затримали чоловіка, який погрожував підірвати таксопарк

Одеські поліцейські затримали чоловіка, який надав завідомо неправдиве повідомлення про намір підірвати таксопарк.

Так, кілька днів тому ввечері на спецлінію «102» надійшов телефонний дзвінок від зловмисника. Той під вигаданим ім’ям назвав адресу в Одесі, за якою знаходиться таксопарк, і заявив, що здійснить там вибух.

На місце події негайно вирушила слідчо-оперативна група та співробітники вибухотехнічної служби обласної поліції. Правоохоронці обстежили об’єкт та прилеглу до нього територію, і не виявили ні вибухових пристроїв, ні особи, яка мала намір здійснити підрив.

Правоохоронці з’ясували, що зловмисник дзвонив з Березвіського району, і до його пошуків долучили тамтешніх колег. Протягом кількох годин вони встановили справжні дані псевдомінера та розшукали його за місцем мешкання у Коноплянській ОТГ, де у якості речового доказу вилучили мобільний телефон, з якого він здійснив неправдивий дзвінок. Чоловік зізнався у скоєному і пояснив, що подзвонив у поліцію жартома, після вживання алкогольних напоїв.

Відносно «жартівника» розпочали кримінальне провадження за частиною 1 статті 259 Кримінального кодексу України («Завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху»). Цей злочин карається позбавленням волі на строк від двох до шести років. Наразі вирішується питання про повідомлення фігуранту про підозру.



Загрузка...