Дієтолог розвінчала міф про користь салату "Цезар": "Не такий здоровий вибір"

Дієтолог розвінчала міф про користь салату "Цезар": "Не такий здоровий вибір"

Грінки, пармезан і вершково-часникова заправка - це те, за що багато хто любить салат "Цезар". Особливо часто його замовляють, сподіваючись, що це здорова їжа, яка не зашкодить фігурі.

Дієтолог із понад 25-річним досвідом Лорі Баррет, яка спеціалізується на людях з зайвою вагою та проблеми зі здоров'ям розвінчує цей міф у коментарі Purewow.

"На жаль, салат "Цезар" може бути не таким здоровим вибором, як ми думали", — зазначає експерт.

За її словами, ця страва має високий вміст натрію та жиру. Вона зазначила, що одна порція салату може містити: 

  • 1270 калорій;
  • 112 г жиру;
  • 1630 мг натрію.

"Це висококалорійна страва з високим вмістом жиру та натрію. Більше 80 відсотків калорій надходить із жиру. Ми досягаємо 70 відсотків денного споживання натрію, якщо ви дотримуєтеся рекомендацій Американської кардіологічної асоціації не перевищувати 2300 міліграмів на день", - пояснює Баррет.

Водночас основа цієї страви, салат ромен, є хорошим джерелом клітковини, а також вітамінів А, С і К. Він забезпечує гідратацію і низькокалорійним. Заправка "Цезарю" також дуже корисна. Оливкова олія багата антиоксидантами, лимонний сік є джерелом вітаміну С, а анчоуси додають омега-3 жирні кислоти.

Як салат "Цезар" зробити здоровішим?

За словами Баррет, не вся надія втрачена. "Ми можемо внести деякі прості зміни, щоб зробити салат "Цезар" здоровішим", — говорить вона.

Зокрема, якщо зменшити кількість соусу і пармезану, взяти грінки з цільнозернової муки та додати більше овочів, ця страва стане набагато кориснішою. 



Загрузка...