Сніданок за 20 хвилин для всієї сім'ї: як приготувати сирний пиріг на сковороді

Сніданок за 20 хвилин для всієї сім'ї: як приготувати сирний пиріг на сковороді

М'який і ароматний сирно-картопляний хліб на сковороді є гарним і ситним сніданком або зручним перекусом в дорозі.

Ось як приготувати його швидко і без дріжджів, пише shuba.

Не перестарайтеся з картоплею. Вона "убиває" сирний смак.

Будьте щедрі на сир. Додайте до картоплі часник, зелень, сіль, перець і трохи пластівців чилі. Це додає смаку.

Інгредієнти

Борошно - 90 г

Молоко 2,8% - 55 мл

Масло вершкове несолоне - 30 г

Сіль - 2 г

Картопля - 1 шт.

Майонез 67% - 2 ст. л.

Моцарела - 200 г

Мед - 50 г

Як приготувати

У миску просійте борошно, додайте молоко і сіль, 10 г розтопленого масла і замішуйте тісто протягом 5 хв. Сформуйте з нього грудку, накрийте її харчовою плівкою і покладіть в холодильник на 30 хвилин.

Картоплю середнього розміру почистьте, помийте і зваріть до готовності. Потім розтовчіть картоплю у пюре. Додайте до неї майонез і перемішайте. Натріть сир на велику терку.

Дістаньте тісто з холодильника і розкачайте його у тонке коло діаметром 22 см. Розкладіть на нього половину моцарели, потім покладіть шар картоплі і накрийте її рештою моцарели.

Зберіть тісто зверху посередині, добре защипніть і акуратно розкачайте у корж. Розігріту сковороду змастіть маслом і смажте хліб з одної сторони до рум'яності.

Змастіть тісто розтопленим маслом і переверніть лопаткою на другу сторону. Смажте до золотистої скоринки, знову переверніть і вимкніть вогонь.

Перекладіть готовий хліб на пергамент і наріжте порційно. Подавайте з медом.

Джерело: gazeta.ua



Загрузка...