На Івано-Франківщині розшукують 36 тис. військовозобов'язаних. Всі вони у базі "Оберіг"

На Івано-Франківщині розшукують 36 тис. військовозобов'язаних. Всі вони у базі "Оберіг"

В Івано-Франківській області за неявку до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки розшукують 36 тис. військовозобов'язаних.

Про це повідомив заступник начальника Івано-Франківського обласного ТЦКРоман Боднар в інтерв'ю "Західний курʼєр".

"Всі ці люди офіційно знаходяться у розшуку. Тому не треба дивуватися, коли когось з військовозобов'язаних зупинили на вулиці, перевірили по базі "Оберіг" і відразу примусово доставили до ТЦК. Бо від початку війни тих, хто отримав повістку, не прибув до нас і думає, що його ніхто не буде шукати, дуже багато", - сказав військовий.

Осіб, які є у базі "Оберіг", поліція має право примусово доставляти до ТЦК у порядку адміністративного затримання, повідомив полковник.

Зі слів військового, особа потрапляє до бази, якщо не прибула по повістці, не повідомила передбачені законом дані, іншим способом ухилилася від призову.

"Щодо такого громадянина роблять помітку, що він знаходиться в розшуку", - сказав Бондар.

"Наголошую, зараз у нас обов'язкова явка до ТЦК за викликом", - сказав полковник.

Цей виклик може здійснюватися у будь-який спосіб, зазначив.

"Якщо людина думає, що не буде підписувати повістку і таким чином ухилиться, це не так. Зараз у нас працює відеофіксація за допомогою бодікамер, відбувається складання протоколу про відмову від підписання і так далі. Ми маємо право сповіщати людину будь-яким доступним шляхом будь-де: у громадських закладах, на вулиці, підприємстві, у транспорті, за адресою проживання. Ці заходи проводяться і будуть проводитися", - розповів військовий.

Роман Бондар сказав про "потужну інформаційну кампанію із дискредитації установ ТЦК".

"Ворожі спецслужби приділяють цьому велику увагу. Суспільство підбурюють інформаційними вкидами, іншими методами", - сказав.

"Основна маса військовозобов'язаних, які були готові захищати державу добровільно, пішли на фронт у перший рік повномасштабного вторгнення. Відтак, після 2022-го року ми перестали працювати з категорією бажаючих проходити військову службу, і перейшли до тих громадян, які прагнуть всіляко ухилитися від виконання свого державного обов'язку", - повідомив військовий.



Загрузка...