Де і коли подивитися напівтіньове місячне затемнення 24-25 березня

Де і коли подивитися напівтіньове місячне затемнення 24-25 березня

З 24 на 25 березня 2024 року відбудеться напівтіньове місячне затемнення.

Під час його максимальної фази тінь Землі закриє 95,57% поверхні Місяця, з піком о 9:12 за Києвом. Але українцям не вдасться спостерігати за цим місячним затемненням, пише NV.

Його можна буде побачити в Європі, Північній та Східній Азії, значній частині Австралії, Африці, Північній та Південній Америці, а також з Тихого океану, Атлантики, Арктики й Антарктиди, однак в Україні це явище залишиться невидимим.

Чому затемнення 24-25 березня 2024 року буде напівтіньовим

Напівтіньове місячне затемнення є найбільш непомітним видом затемнення Місяця, який більшість людей може пропустити навіть без уваги. Місячна тінь залишається непоміченою, доки диск Місяця не опускається приблизно на 2/3 в напівтінь. Тобто, напівтіньове місячне затемнення відбувається, коли Місяць потрапляє тільки до напівтіні Землі.

Напівтінь - це геометричне місце точок, в яких лише частина Сонця закрита, а іншу частину видно. 25 березня 2024 року відбудеться напівтіньове місячне затемнення. Це затемнення виділяється своєю надзвичайною глибиною з напівтіньовою величиною 0,9577 і тривалістю 279,9 хвилини.

Хоча початок і кінець затемнення можуть бути невидимі для ока, очікується, що наявність напівтіньової тіні все ж стане очевидною.



Загрузка...