Киянин намагався перетнути словацький кордон з нігерійським паспортом

Киянин намагався перетнути словацький кордон з нігерійським паспортом
На кордоні зі Словаччиною чоловік намагався виїхати з України, використовуючи паспорт громадянина Нігерії. Його затримали прикордонники.

Про це повідомили в Державній прикордонній службі України.

Вони вказують, що чоловік їхав рейсовим автобусом, а на паспортному контролі на пропускному пункті «Ужгород» він надав копію закордонного паспорта громадянина Нігерії. Він розповів, що живе в Одесі, а паспорт втратив під час останніх обстрілів у місті.

Під час перевірки інспектор помітив, що на фото зображена інша людина. Ба більше, правоохоронці встановили, що справжній власник закордонного паспорта виїхав з України ще на початку повномасштабного вторгнення.

Зрештою, «нігерієць» зізнався, що насправді є громадянином України та живе в Києві, а документ використав з огляду на схожість з іноземцем, тому він вирішив скористатися фото його паспорта та вигадав легенду.

Чоловіку відмовили у пропуску через кордон. Щодо нього також склали адміністративно-процесуальні документи за ч.1 статті 204-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Йому загрожує штраф від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт до 15 діб.

Джерело: hromadske.ua



Загрузка...