Україна закличе світ визнати Путіна нелегітимним

Україна закличе світ визнати Путіна нелегітимним

Верховна Рада України готує звернення до країн світу про невизнання Володимира Путіна легітимним президентом Російської Федерації.

Про це повідомив голова Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко в ефірі "Радіо Свобода".

"Основний пункт, основна ідея цього звернення полягає в тому, щоби закликати країни світу, парламенти, держави не визнавати Путіна легітимним", - сказав народний депутат.

"Один з ініціаторів - це голова Верховної Ради. Ну, і наш комітет. Я брав активну участь в опрацюванні цього важливого документу, у тому числі опозиція брала участь", - розповів голова комітету.

Мережко нагадав про заяву президента Парламентської асамблеї Ради Європи Теодороса Русопулоса, який закликав не визнавати легітимність Путіна як президента.

"Українська делегація була одним з ініціаторів закріплення в одній з резолюцій ПАРЄ заклику до невизнання Путіна легітимним. Тобто це результат діяльності української парламентської дипломатії. І я хотів би нагадати, що було ухвалено указ президента, в якому чітко сказано, що Путін не може розглядатися як представник Росії, з ним не можна вести переговори. Тобто це вже закріплено у правовій площині", - сказав нардеп.

18 березня російська Центральна виборча комісія заявила, що за результатами "голосування" на "президентських виборах" Путін набрав "87,28%". Путін керує Російською Федерацією з 2000 року.

Джерело: gazeta.ua



Загрузка...