Креветковий коктейль із соусом: смачно та вишукано

Креветковий коктейль із соусом: смачно та вишукано

Морепродукти назвичайно корисні, їх необхідно за можливості включати до раціону навіть незважаючи на це, що ціни «кусаються». Наприклад, з креветками можна робити салат, додаючи до них салат, кріп та свіжий огірок.

А автори каналу «Кулінарна книга» пропонують зробити креветковий коктейль, що подається із соусом.

Інгредієнти:

  • 1 кг креветок.

Для бульону:

  • Кріп;
  • Лавровий лист;
  • Часник;
  • Сіль;
  • Перець горошком.

Для соусу: 

  • 200 г сметани;
  • 100 г соусу солодкий чилі;
  • Сухий часник;
  • Сіль;
  • Перець;
  • Лимонний сік;
  • 2 ч.л. соєвого соусу.

Приготування: 

  • Креветки розморожуємо.
  • Для бульйону: до води додаємо ½ ст.л. солі і решту інгредієнтів, доводимо до кипіння, вкидаємо креветки і варимо від закипання 3 хвилини, виймаємо, охолоджуємо і чистимо не відриваючи хвостики. Якщо у вас креветки варено-морожені, то їх готують 1 хв від закипання.
  • Для соусу зʼєднуємо всі інгредієнти.
  • Викладаємо креветки і соус в бокали і подаємо до столу.


Загрузка...