Як покращити сигнал домашнього Wi-Fi: корисні поради

Як покращити сигнал домашнього Wi-Fi: корисні поради

Wi-Fi сьогодні є найпопулярнішим способом підключення до інтернету. Це стало можливим завдяки хорошим характеристикам цього протоколу, простоті підключення та наявності широкого асортименту недорогого обладнання.

Однак є у цього інтерфейсу недоліки. Багато користувачів стикаються з незрозумілими "відвалами" зв'язку, помилками або низькою швидкістю передачі даних. Добре, що з багатьма неприємностями у роботі домашньої Wi-Fi-мережі можна впоратися самостійно, про що розповість Gazeta.ua.

Бувають випадки, коли роутер, так би мовити, "втомлюється". В такій ситуації фахівці рекомендують виконати правило "10 секунд" – це простий, але ефективний спосіб поліпшення продуктивності Wi-Fi в домашній мережі.

Просто перезавантажте роутер шляхом "відключення – чекаємо 10 секунд – включення". Експерти кажуть, що це дозволяє усунути тимчасові помилки та покращити продуктивність вашої мережі.

Якщо це не допомогло, то розглянемо ще кілька причин.

Оберіть таке місце для роутера, щоб сигнал був рівномірно розподілений

Якщо маршрутизатор знаходиться у віддаленому кутку будинку, це може призвести до погіршення сигналу Wi-Fi. Маршрутизатор повинен перебувати у частині житла, де буде гарантований максимальний радіус покриття сигналу.

Наприклад, кутова кімната далеко не ідеальний варіант. Вітальня, що знаходиться в центрі квартири, навпаки, здебільшого стає вирішенням проблеми. Щодо приватного будинку, який має 2 поверхи, то роутер необхідно розташувати так, щоб до його зони охоплення входили обидва яруси.

Перевірте налаштування роутера

Переконайтеся, що у вас не встановлено обмеження швидкості або блокування на конкретних пристроях або програмах. Також переконайтеся у наявності останньої прошивки маршрутизатора. Навіщо оновлювати прошивку роутера і як це зробити, також читайте а нашому матеріалі.

Позбудьтеся перешкод у виді іншої техніки

На якість сигналу, що передається по Wi-Fi-мережі, може впливати багато різних факторів, у тому числі перешкоди від телефонів, мікрохвильових печей і так далі. Вони створююють електромагнітні перешкоди, які можуть призвести до погіршення сигналу Wi-Fi.

Тому тримати роутер краще подалі від іншої електронної техніки.

Перевірте налаштування безпеки Wi-Fi

Переконайтеся, що ви використовуєте захищений пароль та захист WPA2 для своєї мережі Wi-Fi, щоб запобігти несанкціонованому доступу до вашої мережі.

За замовчуванням виробник встановлює на всіх своїх роутерах ті самі добре всім відомі логіни і паролі. Кожен користувач повинен самостійно змінити їх, щоб захистити свою мережу від несанкціонованого доступу. Проте роблять це, на жаль, далеко ще не всі.



Загрузка...