Українці розповіли, на що витрачають найбільше грошей

Українці розповіли, на що витрачають найбільше грошей

Українці витрачають на продукти харчування та обов'язкові платежі 66%.

Цей показник удвічі більше, ніж середній світовий показник, йдеться у дослідженні "Споживацькі настрої українців у другий рік повномасштабного вторгнення" від "Делойт".

У дослідженні порівняли споживацькі настрої українців з настроями споживачів у Німеччині, Польщі, Сполучених Штатах Америки, Канаді, Південно-Африканській Республіці та із середнім світовим показником.

"Українці найбільше серед жителів інших країн, у яких проводилось дослідження, витрачають на продукти харчування та обов'язкові платежі. Цей показник сягає 66%, що понад удвічі більше, ніж середній світовий показник. Україна - єдина серед досліджуваних країн, де витрати на цю категорію перевищують 50%", - повідомляють.

Найбільш помітна різниця у розподілі бюджету на такі категорії:

Дозвілля (включно з ресторанами/кафе), відпочинок і туризм: українці витрачають 2% свого бюджету на цю категорію, у той час як жителі Німеччини - 17%, Польщі - 15%, США - 19%, Канади - 15%, ПАР - 17%.

Електроніка, побутова техніка та товари домашнього вжитку: українці витрачають 2% бюджету на цю категорію, жителі Німеччини - 10%, Польщі - 12%, США - 12%, Канади - 10%, ПАР - 14%.

У таких категоріях, як одяг та взуття, охорона здоров'я, транспортні витрати та цифрові послуги, немає відчутної різниці між витратами українців і жителів порівнюваних країн.

Опитування проводили 13-28 листопада. У ньому взяли участь понад тисячу жителів України віком від 18 років.



Загрузка...