Схожі на вафельні трубочки: як приготувати хрумкі млинці-павутинки

Схожі на вафельні трубочки: як приготувати хрумкі млинці-павутинки

У Масляний тиждень прийнято готувати не лише вареники, а й млинці.

Фудблогерка Валерія Велігура поділилася в Instagram рецептом хрумких млинців-павутинок.⠀ ⠀


"Впевнена, такі млинці ви ще точно не пробували. Вони навіть більше схожі на вафельні трубочки, проте зробити їх набагато простіше", - каже кулінарка.⠀


Інгредієнти (~ на 18 шт.):

75 г пшеничного борошна

40 г рисового борошна

35 г кукурудзяного крохмалю

50 г цукру

1 ч.л. ванільного цукру

дрібка солі

1 яйце

100-130 мл молока

20 мл олії

Як приготувати

Поєднуємо пшеничне та рисове борошно, крохмаль, цукор та сіль. Додаємо яйце, поступово молоко, олію та перемішуємо, щоб було однорідне тісто без грудочок.

Переливаємо тісто, яке має бути доволі рідким, в пляшку з отвором чи кондитерський мішок. Діаметр отвору має бути 2-3 мм.

Суху пательню добре розігріваємо на середньому вогні та виливаємо тісто: спочатку по спіралі, а потім малюємо кола. Смажимо до золотистого кольору з одного боку і руками або лопаткою згортаємо у трубочку одразу на пательні.

Після смаження млинці виходять доволі м'якими.

Щоб зробити їх хрумкими, потрібно відправити у розігріту до 100 гр духовку, з режимом конвекції, приблизно на 30 хв. Стежте за ними час від часу.

Також дверцята мають бути трішки відкритими. Вставте рушник, щоб духовка не закривалася повністю і волозі було куди виходити.



Загрузка...